• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нейнски: Политиката на ЕС за бежанците не е ефективна

Нейнски: Политиката на ЕС за бежанците не е ефективна

София /КРОСС/ Каналджиите умишлено започнаха да насочват потоци от хора към държави, които имат ефективна социална политика. Всички искат да отидат в Германия, Австрия, Швеция. Никой не иска да остане в по-бедните европейски държави". Това заяви пред Нова телевизия посланикът на България в Турция Надежда Нейнски.
„Службите за сигурност на ЕС трябва да си свършат работата", подчерта тя.
„Аз смятам, че на този етап политиката на Европа не е достатъчно ефективна. Смисълът на ЕС е поставен на огромно изпитание. Както пишеше в една статия, държавите от Европа смятаха, че задаваха стандартите за състрадателност и в един момент пред едно такова голямо изпитание се видя не просто, че състрадателността в по-голямата част от тях изчезва или отсъства, а и че не може да се изгради единна политика спрямо този изключително тежък проблем.
Засега гласовете, които идват от Европа, са крайно различни. На този етап Германия определено има лидерска роля в търсенето на решение на проблема с бежанците", коментира още тя. "България трябва да бъде част от намирането на решенията в ЕС", убедена е Нейнски.
„Европа трябва да помисли за намирането на работа на бежанците, защото това е истинската интеграция. Хора без работа ще се превърнат в изключителен риск за националната сигурност на всяка една държава и Европа като цяло", каза още тя Нейнски.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Надка от га почна от политика да отбира ?

05.09.2015 17:10:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.