• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Терористите от Париж и Брюксел са рожби на демокрацията в днешна Европа

Терористите от Париж и Брюксел са рожби на демокрацията в днешна Европа

/КРОСС/ Израел, Русия и САЩ работят ефективно срещу тероризма и разполагат с изпреварваща информация за действията на групировките. На техен фон европейските служби нямат абсолютно никакво агентурно присъствие, заяви Боян Чуков, съветник на бившия премиер Станишев по външнополитическите въпроси, в интервю за BTV. „БТР-ите са шоу за успокояване на обществото, в Израел, САЩ и Русия това не се прави", посочи той.

Според бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров атаките, дошли след ареста на заподозрения за атентатите в Париж Салах Абдеслам, са дело на друга терористична клетка и представляват „сериозна демонстрация на сила". Той подчерта, че вчерашните атентати са „терористична операция" със сериозна логистика. „Отговорността в голяма степен трябва да се търси от специалните служби на Белгия, но и на Франция", подчерта той. По думите му именно от тях се очаква да разполагат с изпреварваща информация за действията на джихадистите, но за целта е нужна добра агентурна мрежа, каквато явно няма в изключително затворените мюсюлмански общности.

„Терористите в Париж и в Белгия са хора, които са расли в Европа. Те са рожби на демокрацията в днешна Европа. Още не са се включили тези 2 хиляди джихадисти, които са дошли в Европа да водят терористична война", предупреди Боян Чуков. Според него проблемът е, че в сравнение с атаките в Париж, сега имаме удар по център, който е критичен за цялата страна.

Европа е тръгнала по пътя на разграждане на националните държави, което върви ръка за ръка с разграждането на силовия сектор и сега пред Стария континент има три алтернативи: да стане сунитски или османски халифат; фашизмът, в лицето на появяващите се паравоенни формирования, да се завърне или да се тръгне към реална борба с екстремизма, посочи Чуков. „Координация в Европа не може да има, не може едно много мощно разузнаване да сътрудничи с едно дребно разузнаване, което не може да си позволи да плаща заплати", подчерта той. 

Киров също посочи, че службите у нас от 25 години са хронично недофинансирани и в резултат не могат да изградят своя мрежа от информатори. В същото време, той беше категоричен, че България е не само потенциална, но и реална цел на терористите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

При атентата в черквата „Света Неделя“ загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .

24.03.2016 08:44:52

Подлизурко Кирчо Киров

Киров, който е един от тези които превърнаха НРС в място на пърхави калинки и допринесе активно некадърникът Димитров да оглави службата, тръгнал да говори за национална сигурност! Службите като НРС сега ДАР под ръководството на такива като Киров и наследника му Димитров се превърнаха в хранилки на любовници, уредени на работа в чужбина, и дребни дечица на наши хора. То няма мозък да си завърже обувките, а тръгнало в нета терористи да лови. Всъщност обаче как е възможно да давате трибуна на престъпника Кирчо Киров - Подлизурко. Та той е един от ликвидаторите на българското разузнаване като разкри агентурата му и ограби оперативните пари на службата, включително и тези за вербовка на източници сред терористите?

23.03.2016 16:17:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.