• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Партии и институции могат да станат проводници в една хибридна война

Партии и институции могат да станат проводници в една хибридна война

/КРОСС/Проблем са уязвимите институции и партии, които са готови да се възползват от ситуацията и да станат съюзници в една хибридна война. Това каза за Нюз БГ анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията Тодор Галев, който коментира въпроса доколко проблемът с бежанците в Европа би могъл да бъде част от сценарий за дестабилизирането й.

Центърът за изследване на демокрацията представи доклад на тема: "Кремълският наръчник: Оценка на руското влияние в Централна и Източна Европа" по време на дискусия за руското икономическо влияние в Централна и Източна Европа.

Галев бе категоричен, че е много важно да се разбере, че не бива да обвиняваме само Русия, "лошата Русия" или "лошия Путин".

Според него сценарият за дестабилизация на Балканите, а и на Европа, е възможен, най-вече защото има уязвими институции и партии, които са готови да се възползват от дадена ситуация и да станат съюзници в една хибридна война.

"Няма как да сме сигурни, доколко проблемът с бежанците се експлоатира заради чисто лични политически цели на някои български партии или доколко това обслужва чужди интереси", коментира още той.

По думите му не е задължително чуждите и частните интереси винаги да съвпадат, достатъчно било в някаква степен те да се припокриват.

"Имаше вече подобни твърдения, това е организирано отвън и нашите послушни кремълски партии и политици го използват. Не, процесът никога не е еднопосочен, винаги е съвкупност от външен и вътрешен интерес", каза още Галев.

Анализаторът изтъкна, че всички в момента говорят за хибридна война, за пропаганда, което по думите му е много трудно измеримо.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.