• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Европа преразглежда системата за спешно реагиране при пожари

Европа преразглежда системата за спешно реагиране при пожари

/КРОСС/ Европа преразглежда системата си за спешно реагиране при пожари, основаваща се на доброволно отзоваване на страните членки със собствени технически средства, тъй като тя вече се е изчерпала, съобщава в. "Монд" в електронното си издание.
Установявайки мащабите на щетите от пожарите около Атина, говорителят на гръцкото правителство Димитрис Дзанакопулос още на 24 юли поиска помощ от Европа. В телевизионно изявление той съобщи, че Испания ще изпрати самолети, а Кипър - няколко десетки пожарникари.
Впоследствие европейската мобилизация се засили: от 25 юли на разположение са шест самолета за борба с пожарите от Италия, Румъния и Испания. Предложения за помощ на Гърция чрез механизма за спешно реагиране бяха отправени и от България, Хърватия, Португалия, Малта и Черна гора. Задействана беше и европейската система за сателитна картография "Коперник" за предоставяне на много прецизни карти на местните власти.
Седмица по-рано Швеция беше изправена пред вълна от безпрецедентни пожари и също поиска помощ от Европа, припомня "Монд". Европейската комисия оказа подкрепа за незабавната мобилизация и досега е помогнала за изпращането на седем самолета, шест хеликоптера за борба с пожари и шест модула за наземно гасене на пожари от Италия, Франция, Германия, Литва, Дания, Португалия, Полша и Турция. Чехия и Австрия също предложиха помощ на Швеция.
Общо участвалите в акциите страни са предоставили над 340 души и 77 превозни средства, уточни говорителят на ЕК по въпросите на гражданската защита Карлос Мартин Руис де Гордехуела. Комисията съфинансира разходите за транспорт на помощта чрез своя механизъм и така установява връзка между всички служби за гражданска защита в Европа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Съгласен съм с Иван Андреев!!!

29.07.2018 20:06:25

Иван Андреев

По добре е в тази насока да се работи, отколкото да се наливат пари в НАТО срещу несъществуващи врагове.

29.07.2018 09:54:16

Иван Андреев

По добре е в тази насока да се работи, отколкото да се наливат пари в НАТО срещу несъществуващи вратиовесени.

29.07.2018 09:53:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.