• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Андрей Райчев: Ако Европа се разпадне, България ще се мутризира до месеци

Андрей Райчев: Ако Европа се разпадне, България ще се мутризира до месеци

/КРОСС/Ако Европа се разпадне, България ще се мутризира до месеци. Това каза социологът Андрей Райчев в предаването "Панорама" на БНТ.

"За България няма заплаха. Тук към чужденците няма отношение като към бивши роби. За България заплахата е разпадът на Европа. Ако се разпадне Европа, шансът ни е Америка. Хората, които стискат палци Европа да се разпадне, са глупаци. Не мисля, че Европа ще се разпадне. Проблемът е, че не намира сили да поеме своя курс. Европа за нас е и вътрешен фактор. Българите без Европа общо бъдеще не виждат. Ако това се махне тук ще се мутризира за месеци, както през 90-те", каза Райчев.

Според него Западът се опитва с мантри и думи да отрече новия свят - "бомби избухват, щипят дъщерите им по улиците".

"Сега имаме от 20 години внос на долната класа. Те внасят работниците си. Тези, които бачкат, са чужденци и се чувстват страшно зле. Не защото полуачват малко пари, а защото не са хора, те са долна класа. Тази класа, емигрантите, стрелят. Това е историята на човечеството, Маркс. Това е незаобиколим факт. Господарите се чудят що робите са недоволни, виж колко е хубав светът. Има опит да се подмени фактът, че някакви т.нар. французи ненавиждат Франция. Мигрантите нямат нищо общо с тези изстрели. Вярно, внуците на тези мигранти ще стрелят", каза Райчев.

И изтъкна, че в Америка също емигрират милиони хора, но те стават американци, докато емигриралите в Европа не стават европейци.

Райчев смята, че Европа трябва да има обща армия, общо ФБР и обща полиция. Според него първото е трудно за реализиране, а и НАТО донякъде играе подобна роля. Общо ФБР и обща полиция обаче няма, защото това означава да се отнеме властта от Франция и Гврмания. Двете държави обаче не искат да го допуснат.

"Германия и Франция не дават. Те държат властта, не се справят с нея категорично. Ще бъдат изметени от своите собствени избиратели", убеден е социологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Каква европа? Този човек от доста време насам не си пие хапчетата...

26.03.2016 23:22:39

Градския

Тоя го мислех за по-умен , а той босичък горкия !Какви мантри реди , пази Боже !Нещата са къде , къде по-простички!Огради си къщата и гости посрещай на портите!Ние /ЕС/ все още нямаме къща , а само проекти и планове!Що е строителство и подредба е за в бъдеще!

26.03.2016 18:47:28

mi6osp

Айде бе- мутризация след мутра-министър-председател? + мутра -президент може би???

26.03.2016 16:26:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.