• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Френският премиер: Заплахата от тероризъм в Европа ще продължи дълго

Френският премиер: Заплахата от тероризъм в Европа ще продължи дълго

/КРОСС/"Заплахата от тероризъм в Европа ще продължи дълго време", заяви френският премиер Манюел Валс след среща с председателя на ЕС Жан-Клод Юнкер в Брюксел.

„Трябва да се разбере, че терористичната заплаха ще остане за дълго време", обясни Влас, отбелязвайки, че „хиляди млади хора в Европа все повече се насочват към радикалните идеи на екстремизма".

Според Валс борбата с тероризма изисква мобилизирането на всички сили. „Убеден съм , че през следващите години страните членки на ЕС ще трябва да положат сериозни усилия за подобряване на системата за национална сигурност", подчерта Валс.

От своя страна Юнкер се обяви за създаване на Съюз по сигурността. „Ние се нуждаем не само от енергиен съюз, паричен съюз, но и от съюз по сигурността", каза той, коментирайки вчерашните атентати в Брюксел.
"Темата на днешната им среща беше терористичният удар в сърцето на Европа вчера. Ние обсъдихме вчерашната трагедия. Разстроени сме, възмутени сме. Нашето общо желание е да се справим с това предизвикателство", заявиха лидерите.

Министрите на вътрешните работи и на правосъдието на страните членки на ЕС ще проведат в най-скоро време среща на високо равнище, за да координират европейския отговор срещу вчерашните терористични атаки в Брюксел, предаде Politico.

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулус заяви, че ЕС трябва да „действа незабавно" и поиска от страните членки да свикат среща в „може би следващите дни".

„Заплахата към Европа се нуждае от европейски отговор. Ние не можем да продължаваме да се учим по трудния начин, както показаха събитията в Брюксел. Ние се нуждаем от повече координация и от повече споделяне на разузнавателна информация", каза Аврамополус. Той разкритикува страните членки на ЕС, че не правят необходимото за засилването на Европол. „Важно е да работим заедно", подчерта той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

добро утро !

"Убеден съм , че през следващите години страните членки на ЕС ще трябва да положат сериозни усилия за подобряване на системата за национална сигурност", подчерта Валс. А ще имате ли толкова време !

23.03.2016 19:51:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.