• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Левите с визия за реформи в Европа

Левите с визия за реформи в Европа

/КРОСС/ Мощна подкрепа от френския президент Франсоа Оланд и левите премиери получи Планът на Станишев за младежта на среща в Париж.

„Тази среща е историческа, първа по рода си, защото на нея се очертаха решения, важни за живота на всеки европеец. На нея ние, левите, се обединихме около обща визия за реформи в Европа.
Доволен съм, че инициативата на ПЕС за европейски план за младите хора получи такава широка подкрепа. Първата стъпка от реализирането на Плана е превръщането на младежката гаранция в постояннодействащ инструмент, увеличаването на нейния ресурс до 21 млрд. евро и разширяването на обхвата й до 30 годишните младежи. Това ще даде шанс в живота на хиляди млади европейци.
Продължаваме политическата дискусия за икономически мерки и за изпълнение на Плана „Маршал" за младежта с нашите премиери, както и с парламентарната група и партиите-членки на ПЕС. Домакин на следващата ни среща ще е Матео Ренци."
Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев след срещата в Елисейския дворец.

Левите лидери се съгласиха, че Европа има нужда от повече инвестиции, за да постигне качествена заетост и икономически растеж. И застанаха зад реформи, в центъра на които са хората, иновациите, образованието и по-високата квалификация.

„Левите в Европа сме обединени от ценности. Трудно ще намерите общи позиции между Меркел и Орбан по темата за бежанците. Ние сме категорични, че Европа трябва да спре да преминава от криза в криза. Европейските социалисти са единствените, които са в състояние да дадат ясна визия и да предложат смели решения. Показваме лидерство и решителност. Гражданите на Европа искат визия и действия.", коментира Станишев.
„Радвам се, че и премиерът на Гърция Алексис Ципрас взе участие в дискусията. Той вижда правилността на предложенията ни и даде подкрепата си за принципите на Програмата за прогресивни реформи и Плана „Маршал" за младежта. По време на двустранната ми среща коментирахме взаимодействието и единението на всички прогресивни сили в Европа, за да върнем надеждата.", коментира Станишев.

В срещата на върха се включиха вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел, премиерите на Италия и Португалия Матео Ренци и Антонио Коща, канцлерът на Австрия Вернер Файман, премиерите на Швеция, Малта и Чехия Стефан Льовен, Джоузеф Мускат и Бохуслав Сободка. В дискусията участваха и председателят на ЕП Мартин Шулц, председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела, Федерика Могерени, Франс Тимерманс и други комисари от лявото политическо семейство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.