• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Станишев: Десните използват страха, левите носят надеждата

Станишев: Десните използват страха, левите носят надеждата

/КРОСС/ „Днес светът е много несигурен, хората се страхуват за работата си, за децата си, за бъдещето си. Трябва всички да се обединим срещу тези посегателства върху нашите ценности. Можем да го направим само с ясен морален кодекс, връщайки се към основните принципи на европейската цивилизация: свобода, равенство, братство", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на международна конференция за предизвикателствата пред Европа в Берлин. Тази среща е първата от поредицата дискусии в рамките на редовния конгрес на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), най-влиятелната в ПЕС.

„Десните партии използват страха, а ние - левите, трябва да дадем надежда. Консервативната политика на ограничения доведе до огромни икономически и социални неравенства. Но сега Европа страда от тежък дефицит на солидарност. Ние трябва да направим така, че никой да не е изоставен зад борда. Само по този начин ще върнем доверието на гражданите в европейската идея. Европа не е слаба. Тя трябва да поеме своята отговорност и да се включи активно в политическото разрешаване на ситуацията в Сирия.", коментира още Станишев.

Председателят на ЕП Мартин Шулц откри конференцията и даде началото на събитията в рамките на конгреса на ГСДП. На нея присъстват над 300 гости от повече от 40 държави.

„Стабилните финанси, икономическият растеж и социалната отговорност са ключови за бъдещето на Европа. Нека променим света, защото той се нуждае от промяна", заяви Шулц в речта си.

Бившият президент на Бразилия Лула да Силва поздрави лидера на ПЕС и посочи, че „освен дефицит на солидарност, светът изпитва и липсва на политическо лидерство. Ако всички изпълняваме взетите решения, ще избягваме следващите кризи. Горд съм, че моята партия направи реформите в Бразилия възможни. Благодарение на тези тежки решения, сега бедните хора в моята страна могат да изпратят децата си в училища и университети, да ходят на театър, да си купят кола или до пътуват до Европа.", каза в заключение той.

„Когато се случи гръцката криза, всички си мислехме, че това е най-голямото предизвикателство пред Европа. После дойдоха бежанската вълна и терористичните атаки. Трябва да знаем, че от тук нататък кризите ще са постоянно в ежедневието ни. Но в същото време всички заедно трябва да се борим да върнем нормалността, мира и солидарността между хората", посочи в изявлението си пред международната конференция външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

Срамувам се от този предател , американски боклук. Когато отиде в Брюксел помислих, че може би ще работи за България. Жалко за 25- годишните лъжи, заблуди и несбъднати очаквания на нас , така нарИчаните, обикновени българи. Напротив! Точно ние сме необикновени, защото в това тресавище, в което ни изхвърлиха такива безродници, ние все още помним думата РОДИНА И ОБИЧ! Онези алабализми за мулти-култи супер държави ни докараха до пълно физическо и духовно опустошение, напълниха ни с външни убийци (понеже циганите са малко), унищожиха селското ни стопанство и икономика, ще произвеждаме ток с вносен европейски тор, понеже другата комунистка Пръмова ни затвори ядрената енергетика, затвориха ни южен поток и ще купуваме руски газ от Гърция или Туция, понеже те са "по-глупави " от нас и още, и още....

10.12.2015 11:47:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.