• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Руски експерт: Цените на Газпром за България са едни от най-ниските в Европа

Руски експерт: Цените на Газпром за България са едни от най-ниските в Европа

/КРОСС/Цените на Газпром в България са едни от най-ниските в Европа. Това заяви основателят и директор на Национален фонд за енергийна сигурност „Русия" Константин Симонов, след думите на премиера Бойко Борисов вчера, че руският газ е най-скъп именно за нас.

По думите на Симонов Газпром е бил обвинен във високи, цени в пет държави, в които цените са едни от най-ниските в Европа. Най-високите цени по думите му са в Испания и в Португалия, където няма руски газ, в Италия, където има диверсификация - руски газ, LNG и най-високи цени.

Диверсификацията е много скъпа според основателят и директор на Национален фонд за енергийна сигурност Русия Константин Симонов. На среща на високо равнище ЕС-Югоизточна Европа в панел за енергийна сигурност чрез диверсификацията на маршрутите той заяви, че през последните години е чувал много за диверсификацията на Европа, но няма резултати от нея, а много разходи.

„Защо се опитват да обвинят Газпром, че се опитва да избегне интерконектори в Европа. Това е невъзможно да се направи. Интерконекторите може да ги построите, но няма да ви дадат алтернативен източник на газ - това е проблемът", каза той.
Симонов коментира и въпросът с цените, защото по думите му Газпром е бил обвинен в „нечестни" цени в България.

„Газпром беше обвинен във високи, извинете, в „нечестни" цени в пет държави, а виждате, че във всички тях цените са едни от най-ниските в Европа, особено в България. Можете да видите къде са най-високите цени в Испания и в Португалия, където няма руски газ, в Италия, където имате диверсификация, руски газ, LNG и най-високи цени", каза той.
Вчера в Истанбул за цените министър-председателят Бойко Борисов заяви: „Бих се обърнал към тях - не ги ли е срам от техните братя най-добри, славяни, православни българи да плащаме най-скъпия газ в Европа десетилетия наред".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.