• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов: Ще останем България, Румъния и Гърция като се получи ефектът на доминото

Борисов: Ще останем България, Румъния и Гърция като се получи ефектът на доминото

/КРОСС/"Това е лош ден за Европа", коментира министър-председателят Бойко Борисов във връзка с проведения във Великобритания референдум за излизането от ЕС. 

„Много от нещата, които и аз съм говорил в Европа, излязоха истина. Можеше още преди година да спрем „Балканския път". Колко пъти съм настоявал това да се случи, а се случи след година време. Дотогава колко нелегални мигранти влязоха. Това ще бъде урок за всички да действаме по-дисциплинирано и по-бързо", подчерта Борисов.

"Европейският съюз трябва да покаже, че може и без Великобритания. Уважавам решението на техния народ, макар че от днес нататък ще е тежко разделен. Британският народ има право сам да реши съдбата си, но ние да започваме да мислим за Европа без тях. Всякакви преговори за особени статути, за подобни неща не трябва да се водят, защото това ще разбие съюза", предупреди Борисов.

На въпрос дали има вероятност да се получи ефектът на доминото и референдумът във Великобритания да предизвика допитвания и в други европейски страни, Борисов отговори: "Ще останем България, Румъния и Гърция като се получи ефектът на доминото".

Според премиера с излизането на Великобритания ЕС става по-слаб, а това ще се отрази и на България. "Виждате пазарите как реагираха, аз предупредих за това. Лирата как падна, така че последствията са за всички", коментира министър-председателят.

"С оглед проведения вчера референдум във Великобритания и резултат за излизане, а не оставане в ЕС, считам, че това е един лош ден за Европа, лош ден за европейската демокрация, лош ден за европейската икономика, лош ден за ЕС", каза президентът Росен Плевнелиевна форум на тема „Уроците на миналото. Паметта за комунизма. Осмислянето на тоталитарните режими". "Ясен знак за един ненаучен урок от историята - една велика сила - символ на свободна търговия, една държава - символ на либерална демокрация, реши да се изолира обратно в националните си граници, на собствения си остров. Дълбоко съжалявам за този резултат. Дълбоко съм притеснен, че днес националисти и популисти тържествуват по улиците на Европа, но съм сигурен, че обединена Европа с или без Великобритания трябва да гледа напред", каза още държавният глава.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Pasi

Глава Глава,изпълнена с офшорки, с протестъри,с Пи Ар-и - змиорки, със две другарки на заплата не мисли много за раята. Глава на далавери и на гафове и сричаща безумни лафове. Глава,пред спорно оцеляване на мостика сред бурно плаване... Паси,18.11.2013

24.06.2016 11:51:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.