• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Юнкер: Време е да запретнем ръкави

Юнкер: Време е да запретнем ръкави

/КРОСС/ Новата Европейска комисия, водена от Жан-Клод Юнкер, официално встъпи в длъжност и обеща да се захване за работа, докато Европа е изправена пред множество политически и икономически проблеми, предаде AFP. 

Председателят Юнкер си постави като първа задача инвестиционен план за 300 млрд. евро, който да активизира нестабилната икономика, страдаща от упорита, почти рекордна безработица.

„Сега е време да навием ръкавите и да се заловим за работа. Трудностите на Европа не може да чакат. От днес моят екип и аз ще работим упорито, за да осигурим на Европа обещаното от нас ново начало. Начело на един сплотен и опитен екип очаквам да допринеса за успеха на Европа в следващите пет години", каза Юнкер в изявление по повод началото на 5-годишния мандат на ЕК.

След първите изслушвания в Европейския парламент през 1994 г. за комисията на Жак Делор, това е първият случай, в който Европейска комисия встъпва в длъжност навреме.

Икономическите предизвикателства са сред най-сериозните пред новата Европейска комисия, която официално ще започне работа в понеделник, обобщава AFP. Екипът, ръководен от Жан-Клод Юнкер, ще трябва да търси мерки за икономическо съживяване, борба срещу безработицата, план за инвестиции, но и придържане към строгите бюджетни правила.

Проблемите, с които новата Еврокомисия трябва да се справя, не са малко - от кризата в Украйна до търговските преговори със САЩ. Приоритети са съживяването на икономиката и увеличаването на заетостта са най-големите.

Още във вторник Пиер Московиси, който отговаря за икономическите въпроси, трябва да представи новите икономически прогнози на Европейската комисия и да констатира слабостта на икономиката в Еврозоната.

Комисията не изключи да поиска допълнителни мерки за намаляване на дефицитите на някои страни, заплашвайки дори да наложи глоби, ако правилата не се спазват.

Задълбоченият анализ на бюджетите трябва да бъде направен до средата на ноември преди заседанието на Еврозоната, посветено на този проблем, което ще се проведе в края на месеца.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.