• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Акценти в печата

Акценти в печата

/КРОСС/ "Ще помогнем на България да влезе в еврозоната и да просперира" обещава в интервю за "24 часа" председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в деня на откриването на Европредседателството ни.

В радиоинтервю, поместено в "Стандарт", председателят на еврокомисията Жан-Клод Юнкер заявява: "Можете да сте преводач между Европейския съюз и Турция". Според него, страната ни е великолепно подготвена за Европредседателството.

Проф. Михаил Константинов призовава: "Да се опълчим на провокациите, които клатят стабилността", пише "Стандарт". "Има някои работи, които трябва да ги свършим. ...никой няма сметка да загубим, макар и малкото стабилност, която имаме", казва професорът.

"Над две трети от българите са оптимисти за резултатите от българското председателство", пише "24 часа". Изводът е на проучване на "Алфа рисърч". Вестникът предупреждава още, че днес в София ще има протест едва ли не на всяка крачка.

"Българското европредседателство започва безпрецедентно - с протести и блокади" - това е водещото заглавие на "Сега". Това ще бъде съчетано със строги мерки за сигурност, които ще направят движението в центъра на София почти невъзможно, пише още вестникът.

"Посрещаме Европредседателството с девет протеста", съобщава "Монитор". От Столичната община призовават гражданите и гостите на София да ползват метрото, защото има много промени в движението на градския транспорт, които ще затруднят придвижването.

"Стриптийз барове затварят за Европредседателството", допълва по темата "Труд". Полицията разчиства жриците на любовта от София. В менюто за гостите има маринован паламуд и доспатска пъстърва.

"Труд" помества анализ на заместник-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, озаглавен "Черногледството ни пречи да видим къде сме". Според нея, страната ни може да заеме мястото си на лидер на Балканите.

"Никой няма да оправи България вместо нас" - така е озаглавен коментар във вестник "Сега" на преподавателя в Софийския университет Ивайло Дичев. България е невидима и това е основният й проблем. Сега обаче това може да се промени, смята ученият.

В коментара на днешния брой на "Земя" по повод Българското европердседателство се казва: "Велика държава, пък изчезващ народ...". За такава ситуация народът ни е рекъл: "На гол тумбак чифте пищови".

"Грешна класация остави водещи висши учебни заведения без пари", информира "Телеграф". Университети двойкаджии са начело в списъка на просветното министерство. Министърът обаче отказва да плаща на новите първенци, уточнява вестникът.

"Проверяваме безплатно боновите си книжки", информира "Монитор". Собствениците на бонови книжки за масовата приватизация могат да направят проверка само с ЕГН или специален код на сайта на централния депозитар.

"Каракачанов налага свой човек за шеф на ВМА", информира "Дума" на първа страница. Според изданието вицепремиерът и военен министър се опитва да наложи изпълняващият длъжността проф. Венцислав Мутафчийски, като симулира публичност на избора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.