• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Деница Златева: Остана усещането, че председателството на ЕС бе превърнато в ПР акция на премиера и ГЕРБ

Деница Златева: Остана усещането, че председателството на ЕС бе превърнато в ПР акция на премиера и ГЕРБ

/КРОСС/ Политическата оценка на БСП за европредседателството ще бъде представена през тази седмица

„Политическата оценка на БСП за европредседателството ще бъде представена през тази седмица. В края на миналата година ние бяхме единствената партия, която представи документ, свързан с приоритетите за този период”. Това каза зам.-председателят на НС на БСП Деница Златева пред БНР.

Тя добави, че БСП - като политическа сила е работила изключително активно по един от основните приоритети – Западните Балкани. „Ролята на Кристиан Вигенин, като председател на комисията по европейско въпроси, бе много голяма. БСП даде изключително голям принос към успешното  парламентарното измерение на европредседателството, въпреки че към нас имаше много критики, че го саботираме"- каза Златева.

Деница Златева припомни, че на 1-ви декември парламентът е приел решение за позицията си по проекта на програмата на председателството.

„В това решение има една изключително важна точка, която,за съжаление, през изминалите 6 месеца бе неглижирана от премиера и част от министрите. Тя казва, че министрите трябва да информират редовно парламентарните комисии по напредъка на организацията на приоритетите, а министър-председателя за резултатите от заседанията на Европейския съвет”, уточни тя.

Зам.-председателят на левицата добави, че за съжаление, за тези 6 месеца, премиерът се е появил само веднъж в парламента и то след декларация на лидера БСП. Тя заяви, че по време на председателството парламентът е останал игнориран.

„Искам да изразя поздравления към българската администрация и дипломация за работата им през тези 6 месеца.  Публичният образ на европредседателството се концентрираше между дейността и срещите на премиера и част от министрите, но основната дейност, този тежък труд, лежеше на плещите на професионалните дипломати, служителите в МВР, НСО, НДК.

В българското общество, обаче остана усещането, че европредседателството бе превърнато в ПР акция на премиера и ГЕРБ", каза още Златева. Тя добави, че най-големият успех на председателството, обаче ще бъде, ако държавите членки затворят три теми за България - приемането ни в Шенген, влизането ни в чакалнята на Еврозоната и премахването на мониторинговия механизъм. "Очаквам част от тези теми да бъдат поставени по време на австрийското председателство", каза още Деница Златева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Парламентарното измерение беше повече от скромно, ако изобщо е имало такова. И второ, което е първо, България не е председателствала Съвета на Европа /това е неправителствена организация/, а Съвета на Европейския съюз на ротационен принцип. Надявам се, че с изявлението на Деница Златева се дава окончателна оценка от "БСП за Демократична България" за отличната работа на администрацията. От друга страна, обаче, отпада и възможността правителството и премиера Борисов да са си правили пиар, защото Истанбулската конвенция, която е дело на Съвета на Европа, беше изтеглена в този период. Очевидно освен президента и други хора се виждат излишни и непотребни /по клишетата, злобата и безочието ще ги познаете/ , но ако Борисов може с пиар акции да набута червените, тъмносините и зелените комунисти там, дето слънце не огрява, значи заслужава Нобелова награда в поне още две категории, освен за мир, разбира се!

09.07.2018 15:19:14

Анонимен

Как да се заеме.... после няма да може да оплюва.... а тя само това може!

09.07.2018 15:18:57

Анонимен

Потресаваща И ОЧАКВАНА наглост. Два вота - за добро утро и за добра вечер, непрекъснато скандални БСП изяви, отказ на предложение да се заеме с европредседателството...

09.07.2018 15:18:52

Анонимен

МЪКА,МЪКА ОТ ЗЛОБА И ЯД

09.07.2018 15:15:34

Анонимен

А ЗАЩО СИ МИСЛИ ДРУГАРКАТА ЧЕ НАРОДА Е ГЛУПАВ ТА БСП ПОСТОЯННО СЕ ОПИТВАХА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПРОВАЛЛЯТ И ЗЛЕПОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ. ТЯХНАТА РОДИНА Е ДРУГА

09.07.2018 15:09:33

Анонимен

ЕХ ПАК СЕ ОПИТВАТ МЕЧТИТЕ ДА ГИ ОБРЪЩА В РЕАЛНОСТ.МА НЕ БИ

09.07.2018 13:15:27

Анонимен

НЕКА СИ ПЛЮВАТ С ПЛЮВАНЕ ГИ ГОНЯТ

09.07.2018 12:57:30

Анонимен

ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАТ АМА КОНСТАТИРАТ НАРЕДЕНОТО ИМ ОТ ИЗТОК

09.07.2018 12:56:50

Анонимен

ЧЕРВЕНИТЕ ОТ ЗЛОБА САМО ЗЛОБА ПЛЮВАТ.ОТВРАТ

09.07.2018 12:56:13

Анонимен

УСЕЩАНЕТО Е САМО ВЪВЪ ВАЩТЕ БОЛНИ ЧЕРВЕНИ ГЛАВИ.КАКВА ОМРАЗА ИМАТЕ САМО ЗАЩОТО ДРУГИЯ ПРАВИ НЕЩО ЗА НАРОДА СИ А НЕ ЗА МАМАТА РУСКА

09.07.2018 12:55:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.