• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Световният шампионат за туристически автомобили продължава със стартовете на „Хунгароринг”

Световният шампионат за туристически автомобили продължава със стартовете на „Хунгароринг”

/КРОСС/ Състезанията ще се излъчат на 14 май, неделя, на живо по Евроспорт 1;

Евроспорт 2 ще покаже и втория кръг на Европейската купа за туристически автомобили с участието на Пламен Кралев

През идния уикенд феновете на моторните спортове ще могат да наблюдават световния шампионат за туристически автомобили на Хунгароринг" пряко по Евроспорт. Всеки автомобилен шампионат има своята перла в короната - централно събитие, което събира рекордна публика и се отличава с уникална и неповторима атмосфера. В световния шампионат за туристически автомобили този специален статут си извоюваха именно стартовете на „Хунгароринг". Причините са много: огромната популярност на симпатичния местен пилот Норберт Михелис, зрелищното шоу по улиците на Будапеща в седмицата преди състезания и не на последно място, зрелищните битки на пистата, често съпроводени с дъжд, бури и всевъзможни капризи на времето.

Тиаго Монтейро пристига в Унгария като лидер в шампионата, но в този кръг ще отстъпи ролята на фаворит на своя съотборник Михелис. Норби, както го наричат всички, нямаше никакъв късмет преди две седмици на „Монца" и ще бъде пределно амбициран пред домашна публика, където вече има два успеха през 2012-а и 2015-а. Интерес буди и представянето на „Волво" на неудобна за тях писта, след като шведите вече открито заявиха своите амбиции и за двете титли. Обърната стартова решетка ще създаде интрига и в първото състезание, тъй като „Хунгароринг" е печално известна с липсата на добри възможности за изпреварвания.

Успоредно с WTCC ще се проведе и вторият кръг от Европейската купа за туристически автомобили с участието на Пламен Кралев. Дебютът му с новото „Ауди" на Монца беше повече от обещаващ и с малко късмет той може да спори за място на подиума.

Състезанията от „Хунгароринг" ще бъдат излъчени пряко по Евроспорт в неделя, 14 май. Европейската купа е с начален час 10.00 и 11.00 по Евроспорт 2. Двата старта от WTCC са от 13.30 и 14.30 ч. по Евроспорт 1.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.