• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Родителите на насиленото момиче проговориха пред медиите

Родителите на насиленото момиче проговориха пред медиите

/КРОСС/Родителите на насиленото момиче проговориха пред бТВ и Нова телевизия. Майката и бащата на 16-годишната ученичка, изнасилена от бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев искат справедлив процес и наказание за насилника.

Беше неадекватна, мръсна, от устната й течеше кръв.

Помислих си всичко най-лошо.

Това разказва пред Нова телевизия майката на 16-годишната ученичка, която беше изнасилена от бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев.

Цялата й коса беше оповръщана, телефонът й беше оповръщан, разказва и  бащата на насиленото момиче Георги Белухов пред бТВ.

Всичко се преобърна, нищо не е същото, казва майката.

Описва дъщеря си като изключително доверчива и наивна: „То си е дете още, вярва на всеки и си мисли, че всеки само добро й мисли"

С момичето сега работят двама психолози.

Непрекъснато се страхува, стряска се, мисли, че някой я следи.

След като е свършила училище, не се е обадила на родителите си, както прави обикновено. Майката и бащата започнали да й звънят, но не са я открили. Дъщеря им се е прибрала около 18 часа в неадекватно състояние. Без да говори.

Евстатиев я е докарал до дома й и й наредил да не казва на родителите си какво се е случило, да каже, че е била при приятелка.

След случилото се 16-годишното момиче е в шок и не говори. След няколко часа разговори с психолози признава, че е била изнасилена от човек, когото добре познава.

Когато е бил задържан Евстатиев е звъннал на майката на момичето. След като тя не му е отговорила, той звънял на бащата.

Изплашихме се, признава Христина Белухова.

Момичето доброволно се е качило в стаята на Евстатиев, за да му обясни защо иска да кандидатства право, потвърждава версията бащата.

Според прокуратурата травмите от насилие са безспорни.

По думите на родителите момичето не контактува с момчета. Според майката дори още не се е влюбвала.

„Била е девствена", казва с болка бащата и допълва: „ И точно той - един дядо, който трябва да пази децата, да ги възпитава.

Майката е категорична, че отношенията й с Иван Евстатиев са били единствено служебни. Ако знаех какъв човек е, дори и служебни отношения не бих имала с него, казва тя.

Христина Белухова отрече дъщеря й да е била в предизборния щаб на Евстатиев, раздавала е само листовки веднъж. За разговорите им за правото майката знае. Знае и за обещанията му, че ще помогне на дъщеря й. никой от семейството на Евстатиев не е потърсил семейството след случилото се.

Сега обаче е категорична: За нас той не е човек. Искаме да си получи заслуженото, да си получи наказанието. Не искаме пари.

Семейството няма да завежда граждански иск.

Днес жителите на Стрелча организираха масов протест в града преди мярката на бившия им кмет Иван Евстатиев.

Пред съда бе и бащата на насиленото момиче Георги Белухов.

„Вярвам в съда и очаквам неговото решение. Ще продължим да присъстваме и занапред на делата, за да следим дали ще се стигне изобщо до присъда, в което сме сигурни, че ще стане", каза  Белухов.

Гражданите обаче се съмняват в правосъдието. Съмняват се и в правотата на думите на Иван Евстатиев.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.