• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Местан: Ако новините на турски език бъдат преместени, отговорността ще бъде и на ГЕРБ, не само на ПФ и РБ

Местан: Ако новините на турски език бъдат преместени, отговорността ще бъде и на ГЕРБ, не само на ПФ и РБ

/КРОСС/В декларация, ДПС се обявиха срещу идеята новините на турски език да бъдат излъчвани по БНТ 2, вместо по БНТ 1. Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че партията му не е съгласна и запазването на поста на зам.-военния министър Орхан Исмаилов да бъде за сметка на преместването на новините.

Отговорността, ако новините на турски език бъдат преместени, ще бъде и на ГЕРБ, не само на Патриотичния фронт и Реформаторския блок, заяви от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан.

Според Местан не е маловажен въпростът как така две политически формации със статут на четвърта и пета политическа сила взимат решение, с което грубо и в нарушение на основни принципи на Закона за радио и телевизия се намесват в програмната политика на една независима медия, била тя и национална.

В петък, четвъртата и петата политически сили в 43-то Народно събрание се събраха в опит да спасят властта. Жертвеният агнец на оцелялата власт е демокрацията. Правото на малцинствата да получават новини на майчиния си език чрез ефира на БНТ. За първи път в 25-годишната история на прехода към демокрация в България се взимат решения за намеса в програмната политика на една независима медия. Къде отиде свободата на словото? Къде е СЕМ? Спи ли? Ако г-н Орхан Исмаилов трябва да остане като заместник- министър за сметка на новините по турски език, това вече не е принцип. Това е сделка. Грозна сделка. Тази коалиция, която управлява не е идеологически разнородна, не е и ценностно несъвместима. Понеже ще си лика прилика, съвсем сте си хармонични и съвместими. Време е да се осъзнаете, заяви Местан. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

?!.

Kogo plashish ??? I kogo se opitvash da zabludish???? Novinite na turski ezik sa IDEALNOTO sredstvo za dezintegraciya na malcinstvata, a ne za integraciyata im!!! I nie sme nayasno s tova.

08.12.2014 13:53:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.