• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Детският мозък - отворен за чужди езици

Детският мозък - отворен за чужди езици

/КРОСС/ Механизмът, по който децата усвояват чужд език, е различен от този на възрастните. Изследователите отдавна са установили, че в най-ранна възраст това се случва в зоната на мозъка, която е „отговорна" за проговарянето на детето на майчиния му език и всъщност е почти рефлекторен процес - чрез слушане и възпроизвеждане на мелодиката на съответния език. Затова и децата, израснали в двуезична среда, превключват интуитивно от един на друг език, без да се налага да „превеждат" мислите си, както правят по-голяма част от възрастните, които са започнали с усвояването на чужд език в по-зряла възраст. Така че, колкото по-рано се стартира с изучаването на даден чужд език, толкова по-голяма е вероятността за доближаване до билингвистичния модел.

Програмите за обучение по английски език за деца, разработени от специалистите на Езиков департамент към „ Дарби Колидж", са съобразени именно с начина на възприятие на различните възрастови групи. Целта е да се осигурят оптимални условия за поетапна езикова подготовка и надграждане на езикови умения, необходими за полагането на изпити за съответните международни сертификати по-късно.

Екипът ни се състои от отлично квалифицирани преподаватели, способни да мотивират детето да приеме чуждия език като още една възможност за преоткриване на света около себе си, с което да улесни трайното усвояване на учебния материал. Държим много на личностните качества на нашите преподаватели - търпението, разбирането, умението за комуникация и индивидуалния подход към ученика са водещи за успешното езиково обучение.

Групите, които сформираме са между 5 и 10 деца, с което осигуряваме по-голямо внимание и индивидуален подход към всяко дете.

Учебните системи, които използваме, са разработени от издателство „Маcmillan" и съответстват на изискванията за подготовка за сертификатите на Cambridge. Нивата са разделени според възрастта на учениците, като най-малките учат основно под формата на игра с песни и запаметяване на отделни думи и изрази. С увеличаването на възрастта се увеличава и сложността на преподавания материал с включване на изучаване на азбуката, развиване на уменията за четене, писане и говорене, изучаване на граматически конструкции и натрупване на лексика. Учебното съдържание е структурирано по начин, който дава възможност на децата да усвояват езика постепенно, разширявайки своите познания и достигайки през годините до ниво на владеене, което да им позволи да се подготвят за явяване на изпити за международно признати сертификати.

Обучението за най-малките - в предучилищна възраст - е в рамките на 60 учебни часа и залага на аудио възприятията. Занятията са по 2 часа седмично. Децата усвояват около 500 думи, които могат да свързват в кратки изречения и да задават и отговарят на елементарни въпроси, свързани с ежедневното общуване.
За следващата възрастова група - деца от 7-10 години, курсът по английски език е в рамките на 100 учебни часа, разпределени два пъти седмично по 2 часа. Децата упражняват и използват писмено и говоримо около 800 думи, могат да разбират основни инструкции, да отговарят на въпроси и да пишат кратки описателни текстове.

Децата на възраст от 10-14 години могат да избират между курс от 80 учебни часа (веднъж седмично по 2 учебни часа); курс от 100 учебни часа (веднъж седмично, в събота по 3 учебни часа) и курс от 120 учебни часа ( два пъти седмично по 2 учебни часа). Обучението цели усвояването на основните глаголни времена, лексикален запас от около 1200 думи, умения за писане на кратки съчинения, умения за водене на разговор и аргументиране на собствено мнение.

След приключване на съответния курс, при желание, децата могат да се явят на изпит за сертификат за Young Learners of English в Британски съвет , съответно: първо (Starters), второ (Movers) и трето ниво (Flyers) на Cambridge English за деца; PETfS или KETfS.

Курсовете за ученици над 14-годишна възраст са ориентирани към подготовката за сертификатите за по-високите нива на владеене на езика - FCE, CAE, IELTS, TOEFL или SAT 1 и целят усвояването на спецификата на съответния формат и използването на езика на академично ниво.

Нашият център е разположен в идеалния център на София. Базата е съобразена с нуждите на децата, така че да предразполага към приятна и ползотворна езикова подготовка.

За повече информация:

Езиков Център „Дарби“

пл.„Света Неделя“ 4, ет.2                        

тел. 983 38 19/  0878 696 113; 0878 696 113                   

e-mail:  language@darbi.eu

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.