• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Руски език стана работен в правителството на Украйна

Руски език стана работен в правителството на Украйна

/КРОСС/ На украинския премиер Арсений Яценюк се наложи да проведе първото заседание на новия кабинет на министрите на руски език, съобщи «Главком».

Откритата част на заседанието на главата на правителството, както е редно, се проведе на украински език. Когато обаче заседанието премина в закрита форма, на Яценюк се наложи да се поизпоти. Първо той започна на английски език, а след това премина на руски. „Виновникът" за това многоезичие е министърът на здравеопазването Александър Квиташвили от грузински произход.

Факта, че новият глава на министерството на здравеопазването на Украйна не съвсем разбира своя шеф, стана ясно едва след закриването на публичната част на заседанието. В процес на работа при закрит режим, Яценюк уточни сред чужденците, дали всички от тях разбират украински език. Утвърдително отговориха само двама: министърът на икономическото развитие литовецът Айварас Абромавичус и министърът на финансите Наталия Яреско (американка от украински произход), но за Квиташвили украинската реч се оказа проблем. След което, Яценюк премина на английски език, но това предизвика възмущение сред другите украински депутати, които не владеят добре езика. В резултат на всичко това, на премиера се наложило да проведе заседанието на руски език.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Красимир

Не знам да се смея или да плача. Това истина ли е? Ако е истина (а то няма съмнение) излиза, че това "правителство" е нещо уникално. Шопа явно ще каже "епа такова животно нема". То май за първи път в историята една държава прави правителство от наемници. Ние преди години си внесохме цар, ама това ???????????

08.12.2014 21:00:45

Анонимен

По-големи глупаци от тия света не е виждал скоро. Такава простотия може да се сравни само с новините на турски в територията която все още се нарича България.

08.12.2014 14:59:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.