• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Facebook: Идва ред на носими устройства, които четат мисли

Facebook: Идва ред на носими устройства, които четат мисли

/КРОСС/ Марк Зукърбърг заяви, че иска да работи по контролирани от мозъка носими устройства и технологии за импланти, а скорошното придобиване на компанията CTRL-labs е стъпка в тази посока, съобщава Investor.bg, като цитира CNBC.

„Целта е евентуално да го развием така, че да можете да намислите и контролирате нещо във виртуална или добавена реалност“, коментира Зукърбърг.

През септември Facebook обяви, че придобива CTRL-labs за сумата между 500 млн. и 1 млрд. долара, което прави това едно от най-големите придобивания в историята на социалната мрежа. Компанията работи по гривна, която ще позволява на хората да контролират устройства на база сигнали от гръбначния мозък.

След приключването на сделката CTRL-labs ще се присъедини към Facebook Reality Labs, която работи по създаването на умни очила с добавена реалност.

Коментарите Зукърбърг направи по време на дискусия за бъдещето на технологиите и обществото с доктор Джо ДеРиси и доктор Стив Куейк от Chan Zuckerberg BioHub, развоен център, финансиран от изпълнителния директор на Facebook и съпругата му Присила Чан.

В рамките на дискусията тримата коментираха предизвикателствата и предимствата на използването на технология за импланти за разчитане на човешките неврони.

Куейк твърди, че има рискове за здравето, свързани с тази технология, докато ДеРиси посочва, че имплантите могат да разкодират безгласни команди, която може да помогне на хора с ограничени физически или речеви способности след инсулт например.

„Такъв тип подробна информация в реално време никога не е можела да се чете на повърхността“, коментира ДеРиси. „В действителност трябва да влезете под черепа и да докоснете невроните“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.