• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Facebook блокира страницата на лидера на ДНР Александър Захарченко

Facebook блокира страницата на лидера на ДНР Александър Захарченко

/КРОСС/ Администрацията на социалната мрежа Facebook без да обясни причините блокира официалния акаунт на лидера на ДНР Александър Захарченко, се казва в изявление на политика, публикувано на официалния сайт на Донецката република.

„Преди няколко часа открих, че публичната ми страница във ФБ е блокирана. При това, без да бъдат обяснени причините. Както успяха да изяснят помощниците ми, от страна на украински потребители в мрежата са постъпили над 2500 докладвания на страницата ми. Казват, че думите ми са потиснали чувството им за собствено достойнство и са накърнили честта им. Това е странно…“, се казва в изявлението на лидера на ДНР.

Захарченко свърза тези действия на администрацията на Facebook с появата на 28 октомври в социалната мрежа на обръщението му към украинския народ.

„Показателно е, че блокирането на акаунта ми се случи веднага след публикуването на обръщението ми към украинския народ във връзка с отбелязването на Деня на освобождаването на Украйна от нацистките окупатори. Смятам, че успях да намеря подходящите думи, които са засегнали тези, които аз нарекох съучастници на нацистите, техни потомци и последователи – тоест поклонниците на Бандера и Шухевич. Е, според мен, тази история говори само за едно. От думите на Донбас Киев се страхува не по-малко, отколкото от оръжието му. Но киевчани забравят за донецкия характер: ние и в тази, в информационната битка, ще победим!“, подчерта Захарченко.

В публикуваното си на 28 октомври обръщение във Facebook лидерът на ДНР заяви, че политиката на киевския режим, героизираща съучастниците на нацистите, на практика е отнела празник от украинците.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как иначе ще бъде. Няма цензура нали? Да бе още малко и ще повярвам, че нямало цензура! И о ужас 2500 "потиснали чувството им за собствено достойнство и са накърнили честта им" и о виж ти ФБ толкова се притеснил, че блокирали страницата му. А бе грижат се от ФБ за психологическото здраве на някои украинци. Що не се погрижиха като украинските фашисти запалиха хората в Одеса. Що така бе ФБ. Ето защо имах акаунт във ФБ но се махнах по всички правила описани в сайта им, но въпреки всичко продължават да ме подканят да го подновя. За мен тази "социална мрежа" е част от хибридната война, ето защо съм отвратен от нея.

29.10.2015 15:45:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.