• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Осем моста в София чакат ремонт до края на годината

Осем моста в София чакат ремонт до края на годината

/КРОСС/Осем моста в София са в лошо състояние и трябва да бъдат ремонтирани до края на годината. Ремонтите са по програмата на Столичната община за ремонт на общо 21 съоръжения, на стойност 7 млн. лева.

По нея вече са ремонтирани 13 моста, отчете кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Днес тя провери на място реконструкцията на моста при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "6-и септември". Преди три дни започна ремонтът на съоръжението при ул. "Г. С. Раковски", а до края на годината мостовете трябва да бъдат готови, каза кметът.

Йорданка Фандъкова съобщи още, че до края 2015 г. общината има готовност да започне изграждането на кръстовището на две нива на бул. "България" и бул. "Акад. Иван Гешов". Тя вече е възложила там да бъде направена нова организация на движението, а проектът отново да бъде представен пред медиите. Срещу плановете за изграждане на кръстовището се обявиха граждански организации и живеещи в района, бе организиран протест, а "Спаси София" поиска оставката на главния архитект Петър Диков.

"Това кръстовище е много необходимо, защото движението е много натоварено, всеки ден минавам от там и опашките са огромни", обясни днес Фандъкова. Проектът предвижда там да бъде изградено кръгово кръстовище на второто ниво и светофар за преминаване на трамваите на първо ниво. До края на годината там трябва да започне строителството на метростанцията от третия метродиаметър, каза още кметът. Работата по седемте станции ще започне веднага след подписването на договора с оперативната програма "Транспорт".

Фандъкова припомни още, че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" вече е изградено ново енергийно ефективно осветление, както и че през тази година като част от инвестиционната програма на Столичната община продължава работата по локалните платна на бул. "Цариградско шосе" и ремонтът на малки улици в кварталите "Лозенец" и "Подуяне".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.