• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Държавата плати 2960 лв. на майката на Белнейски

Държавата плати 2960 лв. на майката на Белнейски

/КРОСС/ Министерство на правосъдието е възстановило на Фани Белнейска разходите по делата срещу убиеца на двете дъщери Росица и Христина.
Миналата година почернената майка е получила 2960 лв., след като е представила фактури за направените от нея разходи по съдебните процеси срещу Лазар Колев, съобщи "Марица".

Сумата е била изплатена от Министерство на правосъдието на две вноски. Фани Белнейска до този момент не е получава друго обезщетение.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г. Телата им бяха открити няколко дни по-късно в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово.

През май 2014 г. Върховният касационен съд окончателно осъди на доживотен затвор без право на замяна подсъдимия за двойното убийство Лазар Колев. Според върховните магистрати Колев е действал при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и умишлено е умъртвил сестрите.

Майката на убитите момичета обаче твърди, че Лазар Колев е имал съучастник, който ще остане ненаказан.

Осъденият трябва да плати общо 200 000 лева на майката, но до днес Фани Белнейска не е получила нито лев от тези пари. Преди три години, през февруари 2015 г., от инфаркт почина съпругът й Стоимен Белнейски. След смъртта му, Фани и осиновената им дъщеря Мария живеят със скромната заплата на вдовицата и с пенсията, която момичето получава от починалия си баща.

Двете дори бяха заплашени да останат без покрив над главите си, тъй като жилището, в което живеят, е собственост на БДЖ. Договорът за ползване изтича през 2021 година. За да останат майката и дъщерята в него, апартаментът трябваше да бъде закупен. Фани Белнейска обаче не разполагаше със средства за това. Оказва се, че проблемът е решен.

Апартаментът, в който живеем, вече е моя собственост. Изтеглих кредит, който в момента изплащам, разказа Фани Белнейска. Тя допълни още, че макар и трудно, двете с дъщеря Мария се справят и свързват двата края. С заплатата си жената плаща вноските по заема и сметките. С пенсията, която получава Мария, пък двете преживяват.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.