• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Страх в Испания, че могат да я изхвърлят от световното първенство по футбол

Страх в Испания, че могат да я изхвърлят от световното първенство по футбол

/КРОСС/ Притеснение, че Испания може да бъде изхвърлена от участие на Световното първенство по футбол през 2018-а в Русия обзе страната. Причината - намеса на държавата в работата на местната федерация - недопустимо нарушение според ФИФА, което в крайни случаи често се наказва именно с изключване на националните отбори на съответната страна от международни прояви.

Притеснението в испанската преса се появи, след като от централата на световния футбол изпратили писмо с препоръки до Кралската испанска футболна федерация относно предстоящия избор на новия ѝ ръководител. Именно една от точките гласи, че намесата на държавата в избора на президент на федерацията е недопустима, а установяване на нарушение може да доведе до изваждане на световния шампион за 2010 година от предстоящия Мондиал в Русия догодина.

От ФИФА потвърдиха, че действително са изпратили писмо с препоръки до Испанската футболна федерация.
До избора на нов президент на испанската федерация се стига, след като досегашният ѝ президент Анхел Мария Вияр беше арестуван заради корупция и финансови престъпления. Той беше начело на организацията в продължение на 19 години и дори за кратко ръководи УЕФА като временно изпълняващ длъжността след скандала с Мишел Платини. Именно влизането в затвора на досегашния шеф явно може да се разглежда като намеса на държавата, но въпреки това премиерът на Испания Мариано Рахой успокои, че няма опасност националният отбор да не играе на Мондиала, тъй като няма никакво намерение да се меси в избора на нов президент на футболната федерация.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.