• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Представяне на млади поети и радиотеатър с Цветана Манева в афиша на „Порт Прим Арт Фест” за 11 октомври

Представяне на млади поети и радиотеатър с Цветана Манева в афиша на „Порт Прим Арт Фест” за 11 октомври

/КРОСС/ Представяне на млади поети и радиотеатър с Цветана Манева са включени  в афиша  на Порт Прим Арт Фест  за 11 октомври.

В Експозиционен център "Флора" от 17,30 часа ще се състои литературно и творческо представяне на поета Васил Балев и неговите "Стихотворения" и  на поетесата и журналист Белослава Димитрова и  новата й книга "Дивата природа". Авторите ще представи Силвия Чолева. Входът за събитието е свободен.

Васил Балев е първият лауреат на националната награда за студентска поезия на фондация "Св. Климент Охридски". Отличен като "Млад автор на годината" от Министерството на културата през 2007г. Стихосбирката му "Злак" му носи наградата "Иван Николов" за млад автор. Книгата му "Стихотворения" получава статуетка за поезия "Иван Николов". Тя е измежду номинираните за националната литературна награда "Христо Г. Данов" за 2015г.

Белослава Димитрова е един от създателите и редактори на "Свободно поетическо общество". Книгата ѝ "Дивата природа" е номинирана за национална награда за поезия "Иван Николов" и получава едно от двете поощрителни отличия. През 2017г. творбата е издадена и на италиански и хърватски. Стихове на поетесата са превеждани и на английски, испански, македонски езици.  

Програмата за деня на Порт Прим Арт Фест продължава от 20,00 часа в Гранд хотел и СПА Приморец с представяне на радиотеатъра на Силвия Чолева "Името, твоето име". Режисьор е Снежина Петрова, а в ролята ще чуете патрона за 2017г. на Порт Прим Арт Фест Цветана Манева. Творбата е въздействаща и засяга болезнени въпроси от историята ни. Събитието комуникира радиотеатъра в една несвойствена за него среда - в зала, с публика, при приглушена светлина. Вход за радиотеатъра: 20 лева/ гост. Събраните средства ще бъдат дарени на проект "Да подкрепим таланта" на ЗОНТА клуб Бургас.

Силвия Чолева е отговорен редактор на редакция "Култура" на програма "Христо Ботев" на БНР и водеща на предаването "Артефир" в същата радиостанция. Автор на редица публикации в различни медии, поетични книги, есеистика и проза. Преподава "Писане на есе" в НБУ. Носител на многобройни награди, сред които са наградата "Христо Г. Данов" в категория "Представяне на българската книга" и Националната награда за поезия "Иван Николов" за стихосбирката си "Писма". 2008г. е удостоена с награда "Рицар на книгата" за представяне на българската книга в медиите.

Фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест е с патрон за 2017 г. голямата ни актриса Цветана Манева и творчески директор художникът Стефан Божков. Организатори и домакини са община Бургас и Гранд хотел и СПА Приморец.

За повече информация: www.portprim.bg / info@portprim.bg / Тел: 0877 850 001

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.