• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

"Моцартовите празници Правец'2015" започват с "Вълшебната флейта"

"Моцартовите празници Правец'2015" започват с "Вълшебната флейта"

/КРОСС/Единадесетият Международен музикален фестивал "Моцартови празници Правец'2015" започва тази вечер с операта "Вълшебната флейта" - спектакъл на Русенската опера, който ще бъде представен на откритата сцена на езерото пред един от хотелите край града.

Фестивалът, посветен на творчеството на гениалния австрийски композитор, ще продължи до 16 август на четири сцени и се организира от сдружението "Моцартови празници Правец" с подкрепата на Министерството на културата и на община Правец.

Втората вечер на фестивала ще предложи на почитателите на симфоничната музика среща с творчеството на Моцарт, Чайковски и Паганини с участието на виртуозния полски цигулар Мариуш Патира, носител на голямата награда от конкурса "Паганини", и на оркестъра на Русенската филхармония под диригентството на именития бразилски диригент Жозе Мария Флоренсио.

Специален акцент в програмата на фестивала е френската класическа музика, която ще бъде представена също на 14 август. Ще звучат произведения на Равел и Дебюси в изпълнение на руския пианист Иля Овчинников и младите оперни певци Йоана Кадийска и Алек Аведисян.

Моцартовият "Реквием" ще прозвучи на 15 август от 20.30 часа на сцената при езерото в музикално-танцово-театрален спектакъл на Русенската опера, подготвен специално за фестивала. Диригент е Карло Донадио /Италия/, а режисьор е Огнян Драганов.

Празниците ще завършат на 16 август с галаконцерта "Класика и поп" на площада пред общината, посветен на оперната прима Христина Ангелакова по случай нейната 70-годишнина.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.