• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

По инициатива на БНТ, от 27-ми юли стартира кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване

По инициатива на БНТ, от 27-ми юли стартира кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване

/КРОСС/ По инициатива на Българската национална телевизия, от 27-ми юли стартира кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен. Проектът „Дари кръв" се осъществява съвместно с Националния център по трансфузионна хематология и Първа инвестиционна банка.

С кампанията, организаторите целят да се популяризира доброволното кръводаряване, което може да спаси хиляди човешки животи. Водени от желанието да подпомогнат дарителството у нас, зад инициативата застанаха водещите на БНТ Аделина Радева, Спас Кьосев и Ути Бъчваров, актьорът Христо Мутафчиев, поп певецът Любо Киров, музикантът Митко Кърнев, сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков.

Преди дни те заснеха емоционални видеоклипове, с които призовават хората от ефира на БНТ да станат част от кръводаряването в България. Всеки от тях остави своето послание:

Аделина Радева, водеща на „По света и у нас", БНТ1: „Даряването на кръв е доказателство за това колко сме близки, какви роднини сме всички ние тук на Земята и как можем с един елементарен акт да си помогнем."

Александра Жекова, сноубордистка: „Вярвам, че човек трябва да дарява в живота си, за да получава. Дари живот! Не е страшно! Не е болезнено! Дори е полезно!"

Спас Кьосев, водещ на „По света и у нас", БНТ1: „Кръводаряването е нещо красиво, даваш толкова малко от себе си, а даряваш толкова много на някого. Постоянно си казваме колко сме разделени, кръвта е нещо, което ни свързва."

Христо Мутафчиев, актьор и председател на Съюза на артистите в България: „Преживял съм кръвоизлив и се убедих в това, че е необходимо да даваме повече от себе си. Животът е много кратък и неочаквано бързо свършва. Затова е хубаво, когато имаме възможност, да помогнем на някой друг. Дарете кръв!"

Любо Киров, поп певец: „За мен тази кампания е много човешка. Да дадеш кръв - това означава да дадеш част от твоя живот на някой друг. Постъпвайте с другите така, както искате да постъпват с вас."

Митко Кърнев, китарист и композитор: „Дарявал съм кръв в казармата, не е страшно! Мъжете ни боли, когато ни бодат, обаче каузата си струва."

Ути Бъчваров, водещ на „Животът е вкусен", БНТ1: „Не е нужно човек да е страдал, за да знае, че някой друг страда и ако има нужда от помощ, веднага се включвайте!"

Радослав Янков, сноубордист: „Мисля, че тази кампания ще амбицира повече хора да дарят кръв, която ще помогне на хората, които се борят за живота си."

Всеки, който се чувства съпричастен и иска да участва в кампанията, може да дари кръв от 09:30 до 13:30 часа на следните дати и временни пунктове:

27 юли (сряда), гр. София
БНТ: гр. София, ул."Сан Стефано" № 29
Офис Fibank, бул. "България" № 81Г

3 август (сряда, гр. Пловдив:
Офис Fibank, бул. „Марица" №95

10 август (сряда), гр. Стара Загора
Офис Fibank, бул. „Митрополит Методи Кусев" №20

17 август (сряда,) гр. Варна
Офис Fibank, бул. „Генерал Колев" №113

31 август (сряда, )гр. Плевен
Офис Fibank, ул. „Дойран" №138

14 септември (сряда), гр. София
Офис Fibank, ул. "Енос" № 2
Офис Fibank, бул. "България" № 81Г


Дарителите ще бъдат посрещнати от специалисти на Националния център по трансфузионна хематология.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поздравления на БНТ и ПИБ ,това е страхотна кампания,дано повече хора проявяват човечност.

23.07.2016 19:10:23

Асен

Готино е, че и известни хора са се включили в инициативата. Евала на ПИБ и БНТ, че са ги събрали за такава добра кауза.

23.07.2016 11:58:18

Анонимен

Супер инициатива. В България нямаме традиция или по-точно казано не го възприемаме като нещо нормално това да се дари кръв. На всеки може да му се наложи да изпадне в тежка ситуация и да се нуждае от кръводаряване. Чак тогава осъзнаваме значимостта и се замисляме, че както някой друг ни е помогнал, така и ние можем да помогнем на някой. От инициативата се вижда обаче, че само български компании като БНТ и ПИБ са решили да направят нещо наистина стойностно и хуманно. Всички останали прехвалени чужди фирми, които ни лъгаха преди 10 години, че ще дават огромни заплати, не се включват в подобни социални проекти, които помагат на обществото. Надявам се, че акцията ще продължи по – дълго време, за да могат повече хора да се включат.

22.07.2016 22:35:23

СеЛаВи

Много благородна инициатива! Адмирации към организаторите и всички известни личности, които са се включили в тази достойна кауза!

22.07.2016 21:39:29

Анонимен

Браво! А и това би улеснило хората, които имат желание, но нямат възможност по каналния ред да дарят :) Ще направя всичко възможно да се включа аз....

22.07.2016 11:32:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.