• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Погват и руските футболисти за допинг

Погват и руските футболисти за допинг

/КРОСС/ Допинг скандалът, свързан с Русия, може да придобие нови застрашителни размери. Страната домакин на Световното първенство по футбол през 2018 г. вече е под наблюдение и от ФИФА, предава „Гонг".
Следващата седмица Международната футболна федерация очаква да получи нови доказателства от лабораторна база данни в Москва за случаи на допинг в руския футбол.

Според информацията играчи от "Сборная", участвали на Мондиала през 2014 г. са сред 34 потенциални футболни случая, установени от канадския професор Ричард Макларън. ФИФА съобщи, че е била информирана от Световната антидопингова агенция (WADA) за новите данни. Те трябва да включват "всички тестове между януари 2012 и август 2015 г."

Това може да разкрие подробности за хиляди проби, унищожени в московската лаборатория през декември 2014 г., след като темата за руския допинг беше осветена чрез германски документален филм.
От ФИФА вече са свикали заседание, на което няколко национални федерации ще бъдат запознати с получената информация.

Съмненията, които остават непризнати от руската държава се подхранват и от свидетелствата на бившият ръководител на олимпийските лаборатории в Москва и Сочи - Григорий Родченков. В разследването на Международния олимпийски комитет той е признал, че е наблюдавал унищожаването на около 8000 проби, които са били замърсени, а целта е била да се избегне достигането им до WADA.

За 154 от въпросните проби се твърди, че са били на футболисти.

Именно заради тези проби руските спортисти бяха извадени от участие от предстоящите Зимни Олимпийски игри в Пьончан.

"ФИФА ще продължи да работи заедно с УАДА, за да се осигурят необходимите факти дали има нарушение на допинг правилата", се казва още в съобщението на международната футболна централа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.