• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Румънски министър се изпусна, че имат US балистични ракети

Румънски министър се изпусна, че имат US балистични ракети

/КРОСС/ Военният министър на Румъния се изпусна и разкри, че във военна база на територията на страната има балистични ракети, съобщават световни агенции.

Павел Алексенко, секретар на посолството на Русия в Румъния, използва социалната мрежа, за да нападне румънския военен министър Михай Фифор, който заяви пред местната медия Antena 3, че във военната база в Девеселу има "балистични ракети".

Русия недоволства от оръжията в базата, тъй като подкопават стратегическата стабилност и националната сигурност на държавата.

Алексенко разглежда думите на Фифор като признание, че американците имат голяма военна инфраструктура до Русия.

"Коментарът на Фифор е още едно доказателство, че американският щит в Девеселу е пряка и непосредствена заплаха за руската национална сигурност. Благодаря ви за тази спонтанна истина, господин Фифор", написа Алексенко във "Фейсбук", цитиран от ТАСС.

Очевидно президентът Путин няма да бъде доволен от многото сериозни военни възможности в Румъния. Как може президентът Путин да е въодушевен от факта, че в Румъния има военна база в Девеселу с балистични ракети, как може президентът Путин да е радостен от това, че имаме база "Михаил Когълничану" с американски войници, ние настояваме САЩ да продължат военното си присъствие в Румъния като част от стратегическото партньорство. Как може Руската федерация да се радва, след като ние обявихме, че Румъния възнамерява да започне програма за подводници в Черно море, обяви Фифор пред Antena 3.

След коментара на Алексенко Фифор защити изказването си и отбеляза, че руските представители погрешно са тълкували казаното от него. Той подчерта, че става въпрос само за системата за противоракетна отбрана, а не за балистични ракети.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.