• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Кандидатът за президент на Франция Фийон обяви, че ще му повдигнат обвинение

Кандидатът за президент на Франция Фийон обяви, че ще му повдигнат обвинение

/КРОСС/Френският кандидат - президент от опозиционната партия „Републиканците" Франсоа Фийон обяви, че на 15 март ще му повдигнат обвинение, предаде АФП. Фийон заяви също, че няма да се откаже от участието си в кандидат-президентската кампания. Франсоа Фийон ще бъде обвинен по делото за фиктивното наемане на работа на съпругата му Пенелъпи като негов парламентарен помощник. Той отхвърли обвиненията срещу него и отново изтъкна, че семейството му е „помагало" през политическата му кариера.

В началото на февруари полицаи извършиха обиск в сградата на Сената във връзка със скандала около възнагражденията на съпругата на кандидат президента Фийон.

Според френски медии съпругата му Пенелъпи Фийон е била задържана тази сутрин.

Информация на Mediapart: Пенелъпи Фийон е задържана под стража, извършва се обиск. Източник, близък до партията „Републиканци".

Малко по-късно информираха, че съдебни източници, близки до делото „Фийон", опровергават тази информация.

Близки до семейството на Франсоа и Пенелъпи Фийон също отрекоха г-жа Фийон да е задържана и опровергаха информацията на Mediapart.

„Пенелъпи си е вкъщи и е добре", цитира „Фигаро" близък до семейството човек.

Скандалът около Пенелъпи Фийон избухна след публикация на изданието „Канар аншене", в която се твърди, че Пенелъпи е работила фиктивно за мъжа си, но е получила 831 440 евро.

Същевременно ръководителят на предизборния щаб на френския кандидат-президент от партията „Републиканците" Франсоа Фийон подаде оставка, съобщи електронното издание на в. „Фигаро".

Според информация на двама партийни източници 63-годишният Патрик Стефанини е заявил искането си да се оттегли, но оставката му още не е приета.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.