• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Обвиниха Марин льо Пен в плагиатстване на реч

Обвиниха Марин льо Пен в плагиатстване на реч

/КРОСС/Кандидатът за президент на френската крайна десница Марин льо Пен беше обвинена, че е плагиатствала опонента си от първия тур Франсоа Фийон в реч, която е изнесла в понеделник.

Няколко части от нейната реч във Вилпинт, северно от Париж, изглежда да повтарят почти дума по дума изказвания на Фийон, направени в обръщение на 15 април, съобщава БиБиСи.

Сходството в двете речи беше изтъкнато от канала Ridicule TV в YouTube, първоначално създаден от поддръжници на Франсоа Фийон, за да атакуват Макрон преди първия тур, на който Фийон беше отстранен от надпреварата.

Три пасажа от речта на Льо Пен по-конкретно изглеждат подобни на реч на Фийон от миналия месец.

Една част от речта на Фийон гласи: "След това е налице границата с Рейн, най-отворената, най-опасната, също и най-обещаващата - германския свят, с който толкова често сме били в конфликт и с който ние за в бъдеще ще си сътрудничим по толкова много начини."

В речта си Льо Пен пък посочва: "След това е налице границата с Рейн, най-отворената, също така и най-обещаващата - германският свят, с който ние за в бъдеще ще си сътрудничим по толкова много начини, при условие че възстановим отношенията на съюзници, а не на поданици."

В. "Либерасион" пише, че това, което се предполагаше да бъде ключова реч преди балотажа, вместо това се е превърнало в тема за подигравки за потребителите на социалните мрежи.

По думите на заместник-председателя на "Националния фронт", цитирани от "Франс прес", речта на Марин льо Пен била "жест към кратък пасаж в реч за Франция" от страна на "кандидат, което показва, че тя не е сектантски настроена".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.