• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Политици препоръчвали Филчев за главен прокурор като "наше момче"

Политици препоръчвали Филчев за главен прокурор като "наше момче"

София /КРОСС/ Има корупция и политическо влияние в съдебната система. Това заяви пред ТВ7 говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова. Тя посочи, че е имало опити за кадруване при избора на последните двама главни прокурори Иван Филчев и Сотир Цацаров.
Когато бе избран Цацаров, в публичното пространство се знаеше, че той е фаворит на Борисов и Цветанов. А когато беше избран Филчев, политици се обаждаха на колегите един по един и им казваха, че той е "наше момче". Дори и да не и имало друга намеса, ако не познаваш кандидата и ти го е препоръчал уважаван човек, ти ще му се довериш, обясни Куцкова. И това става почтено - без изнудване и заплахи.
Юристът каза, че човек при такъв избор трябва да е освен почтен и да е малко далновиден. Ако избереш човек, който изпълнява поръчки, когато се смени властта, ще изпълнява поръчките на другите.
Куцкова обясни още, че проблем в съдебната система има и той не се решава. Определена част от съдиите работят така, че правят за резил цялата система. А останалите не желаят да бъдат идентифицирани с тях.
По думите й понякога съдиите от втора инстанция установяват фрапиращи нарушения в първата.
Куцкова каза, че не е необходимо да се смени в момента Висшият съдебен съвет, но той трябва да се наблюдава отблизо. Като цяло този орган създава лошо впечатление, допълни тя. Според нея във ВСС трябва да влизат и хора извън системата, но тази идея в последно време се е изродила. В парламентарната квота влизат и хора, които изпълняват политически поръчки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.