• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Утвърдено жури от световни кино експерти ще отсъжда най-добрите филми на IN THE PALACE International Short Film Festival

Утвърдено жури от световни кино експерти ще отсъжда най-добрите филми на IN THE PALACE International Short Film Festival

/КРОСС/ Тази седмица Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE обяви членовете на журито, което ще отсъжда най-добрите късометражни заглавия в 4 състезателни категории в рамките на 16-ото издание на кинофорума. Прецедент за българската киноиндустрия е факта, че най-добрите късометражен игрален и анимационен филм от международната селекция, както и победителят в националната надпревара ще имат възможността директно да влязат за разглеждане и да се борят за номинациите за престижните награди ОСКАР®.

Сред експертите, на които се пада нелеката задача да изберат победители от 144те заглавия тази година спадат следните:

Али Агарди (Иран) - режисьор на късометражни филми с над 600 участия по международни фестивали и носител на над 150 отличия.
Файзал - Азам Куреши - продуцент и сценарист, работил по именити документални продукции в Англия и САЩ.
Катя Тричкова (България) - основател на продуцентската компания Контраст филмс, която развива и продуцира документални и игрални филми.
Огнян Ковачев (България) - основател и ръководител на магистърска програма "Литература, кино и визуална култура" в СУ "Св. Климент Охридски".
Паскал Рейнман (Швейцария) - кинооператор, основал компанията Nordhang Film GmbH в Цюрих.
Питър Мурдма (Естония) - кинооператор, организатор и директор на Sleepwalkers - международен фестивал за късометражно кино и директор на ShortEst Short Film Center.
Филип Илсън (Великобритания) - артистичен директор и съосновател на London Short Film Festival.
Рита Капучо (Португалия) - фестивален директор, програматор и продуцент, един от директорите на Международен филмов фестивал Porto Femme и програматор на сесиите Porto Femme.
Санди Либерсън (САЩ) - знакова фигура в европейската и американската филмова индустрия, основава компанията Goodtime/VPS заедно с Д. Пътнам, с когото продуцират едни от най-значимите филми на 70-те и 80-те години на миналия век.
Ширин Еренсой (Турция) - продуцент, базиран частично в Истанбул, където е гост-лектор във Факултета по комуникации на университета Кади Хас.
Витеслав Чованец (Чехия) - завършил специалност Кино и Аудио-визуална култура, част е и от програматорския екип на One World Human Rights Film Festival в Прага. Включва се в екипа на Чешкия филмов център, част е и от Чешки филмов фонд, където отговаря за промотирането на чешки документални и късометражни филми в чужбина.
доц. д-р Зелма Каталан (България) - преподавател в катедрата по англицистика и американистика на Софийски университет „Св. Климент Охридски" с опит като лектор по български език и литература в университетите в Лийдс и Шефийлд, Великобритания и гост-професор в Щатския университет на Ню Йорк - Олбъни, САЩ, където преподава курс по британска литература на 20 век.

Богатата експертиза и опит на членовете на журито гарантират безпристрастната и експертна оценка на това кои заглавия заслужават да грабнат призовете на IN THE PALACE. Междувременно отвори официалната регистрационна форма за 16-ото издание на кино форума. Акредитация за събитието ще могат да получат специалисти от филмовата индустрия, студенти, изучаващи киноизкуство, както и медийни представители. За първа година IN THE PALACE отваря врати не само за професионалисти от сектора, но и за фенове и почитатели на късометражния жанр, които могат да закупят билети от касите на Фестивален и конгресен център - Варна, както и в мрежата на Eventim - https://www.eventim.bg/bg/tursi/?search_string=IN+THE+PALACE

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.