• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Бизнес бум в Южна Корея след успеха на „Паразит“

Бизнес бум в Южна Корея след успеха на „Паразит“

/КРОСС/ Локациите, използвани за снимките на филма „Паразит" в Южна Корея, се радват на бизнес бум след триумфа на лентата на наградите „Оскар", съобщава АФП.Например в пицарията, в която се снима една от сцените, продажбите са скочили двойно.

Социалният трилър, заклеймяващ пропастта между богати и бедни, спечели четири Оскара - за най-добър филм, най-добър международен филм, сценарий и режисура. Това е първият чуждоезичен филм, който печели голямата награда след дебюта на наградите на Академията през 1929 година.
Южнокорейците са толкова доволни от успеха му, че буквално обсадиха местата, където са заснети основните сцени.

"Продажбите се удвоиха", казва 65-годишната Еом Ханг-ки, собственичка на „Скай Пица" в южната част на Сеул. Това е уникален по рода си ресторант с 10 места и услуга за доставки, където бедното семейство Ким изобрети схемата за проникване на един от членовете си в богатото семейство на Парк. „Вчера машината за пица се повреди поради претоварване от поръчки", допълва собственичката.

Един от клиентите, Го Джин-кю, споделя, че посещението на пицарията го кара да се чувства "горд като гражданин на Южна Корея".

Градската управа на Сеул реши да използва феномена „Паразит" за подсилване на туризма, като на уебсайта си качи страница, в която са описани четирите главни места на снимките.

В супермаркета „Пиг Райз" в западен Сеул, магазинът за хранителни стоки, в който синът в семейство Ким се намира, когато получава офертата за преподавател на дъщерята на Парк, клиентите също са двойно повече. Собственичката Ким Кюн наскоро каза: „Наистина съм щастлива и благодарна, че този страхотен филм е сниман тук и ме направи известна."

Но не всички реакции са толкова положителни. Някои от живеещите в района на магазина се опасяват, че след като се е превърнал в туристическа атракция, "кварталът няма да бъде преустроен", за да бъде запазена автентичността му.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.