• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Наградиха участниците в четвъртото издание на Международния фестивал "Кино в длан"

Наградиха участниците в четвъртото издание на Международния фестивал "Кино в длан"

/КРОСС/ На 8 май 2019 г. в кино "Одеон" - гр. София, бяха връчени четвъртите награди на фестивала "Кино в длан" - първият фестивал за филми, заснети с мобилни телефони, организиран в България. Той е обърнат към младите, независими филмови творци, готови да експериментират с модерните технологии.
Целта e популяризиране на независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии. Двете условия за участия са техническото устройство, с което е заснет филмът, да е телефон или таблет, и продължителността да е до 5 минути.
В тазгодишната селекция на фестивала участваха 79 филма, а авторите на лентите са от България, Турция и Македония.
Журито в състав: проф. Валери Чакалов, Детелина Палазова и доц. Юри Дачев под председателството на д-р Александър Донев, присъди 12 награди.
Голямата награда на кмета на община Шумен спечели филмът ‚Денят на кървавите венци" на Димитър Димитров.
Двете специални награди, осигурени от Huawei, са за филмите "Ева беше тук" на Роберта Колева и "Жажда" на Антон Жеков.
Наградата за игрален филм получиха Магдалена Тодорова и Иван Алексиев за съвместния си проект "А good night story".
Надя Пеовска спечели приза за документален филм с "На гости на баба Ивана".
Журито класира като най-добри анимационни филма "Караконджул" и "Има време" на Стефан Войводов.
Наградата за иновативно използване на видеотехнологиите отиде при Нуркан Нуф, с участието на Алина Пенчева, за филмите "Петрикор" и „Нежност".
Наградата на Съюза на народните читалища e за филма "Незабравените хармоники" с автор Владимир Лечев, а наградата на Народно читалище „Добри Войников-1856" - за Ирина Марангозова и филма "До теб /By Your Side/".
"Жабата" на Владимир Великов е изборът на НАТФИЗ „Кръстю Сарафов". Авторът на филма печели участие без такса в едноседмичните кандидатстудентски консултации на НАТФИЗ по избрана от него специалност.
Наградата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" е за филма „Случва се" на Апостол Фанев.
Наградата на публиката спечели Пламен Манчоров за филма „Прераждане", един метафоричен призив да дадем повече и по-истинско детство на децата.
Дипломи за творческо постижение бяха присъдени на Eхлин Аронов за "Цветята нямат чувства" и Дмитрий Ковачев за "Хладилникът на бъдещето".
Фестивалът се организира от Народно читалище "Добри Войников-1856 г." - гр. Шумен, и се провежда под патронажа на Министерството на културата, със съдействието на Община Шумен, Съюза на народните читалища, Huawei, Теленор, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" и Шуменски университет „Епископ Константин Преславски".
По традиция община Шумен връчва Голямата награда. Останалите награди - за най-добър анимационен, документален, игрален филм, филм с най-добро използване на видеотехнологиите и др. - са осигурени от партньорите на фестивала - Huаwei, Telenor, Съюза на народните читалища, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", ШУ „Епископ Константин Преславски".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.