• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

„Агрион Финанс” осигурява свежи пари за нови инвестиции в земеделието

„Агрион Финанс” осигурява свежи пари за нови инвестиции в земеделието

/КРОСС/ Експертите очакват ръст на кредитите в агросектора през 2017 г.

Търсенето на кредити за земеделие расте и прогнозата е това да се запази като тенденция и през 2017 година. От една страна през последните години аграрният сектор в България бележи значително развитие, като общият годишен обем и броят на отпуснатите земеделски кредити нараства. От друга освен банките на пазара влязоха и други алтернативни финансиращи институции, които предлагат достъпни кредитни продукти за фермери.
Сериозна заявка на кредитния пазар за земеделци направи българската компания „Агрион Финанс", която изцяло е насочила финансовите си продукти към фермерите. Според експертите на дружеството през 2017 година се очаква ръст в земеделското кредитиране. Това се дължи на общото оживление в бизнес средата, на нуждата от осигуряване на самоучастие по проекти, финансирани по ПРСР и на желанието на земеделците да се разрастват с още земя.
Според данни на „Агрион Финанс" през миналата година най-търсени са били именно продуктите свързани с покупката на още земя - инвестиционния кредит и лизинга. За разлика от останалите финансови институции, дружеството приема като основно обезпечение земята, а реалният процент на отпуснатото финансиране е до 80% от пазарната й стойност. Това, на което „Агрион Финанс" залага, е улеснената процедура за кандидатстване и усвояване и по-малкото документация. "Предоставянето на повече финансови възможности за земеделските производители да модернизират стопанствата си, да разширят производствата си, да покрият текущите си нужди или да закупят земята, която обработват ще стимулира дългосрочните инвестиции в земеделието и развитието на модерен агробизнес с висока добавена стойност. А от това печелят всички", категорични са експертите. Земеделците се оглеждат все по-често и към други варианти за осигуряване на средства на разумна цена. Голяма част от средните и по-дребни стопани нямат достатъчно активи, които да заложат или не могат да покрият високите изисквания на големите кредитни институции като обезпечение по кредита, самоучастие или отлична кредитна история. Като цяло активността в земеделието се очаква да остане висока, като нов двигател за инвестициите ще бъде и стартирането на редица проекти, финансирани от Програмата за развитие на селските райони. Това ще накара фермерите да потърсят опции за дофинансиране на своите проекти и нови инвестиции, категорични са от „Агрион Финанс".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.