• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

"Агрион Финанс" показва нови модели за финансиране в земеделието на БАТА АГРО

"Агрион Финанс" показва нови модели за финансиране в земеделието на БАТА АГРО

/КРОСС/ Покупката на земя е сред най-честите мотиви за тегленето на кредити от фермерите. Възможностите в тази посока са свързани с универсален инвестиционен кредит или т.нар. инвестиционно финансиране или на лизинг. И ако допреди няколко години подобни финансови продукти в земеделието се приемаха за екзотика, днес са разпознаваеми и използвани в бранша. Това се открои като тенденция и на Международното селскостопанско изложение БАТА АГРО, което се провежда от 16-ти до 19-ти май на летището в Стара Загора. Представители на агробизнеса коментираха, че бавните и сложни процедури по отпускане на кредити спират възможностите за развитие на динамичен сектор като земеделието. Затова земеделците търсят алтернативи в лицето на специализираните кредитни дружества. Лидер в предлагането на кредити за земеделие е „Агрион Финанс", което представя финансовите си решения на собствен щанд по време на изложението. Дружеството е част от „Агрион" и е регистрирано в БНБ за осъществяване на кредитна дейност. За една година на пазара успя да привлече фермери от цялата страна. Това се дължи на бързата и опростена процедура на финансиране, разработена в компанията.

При универсалния ипотечен кредит от „Агрион Финанс" финансирането покрива до 80% от цената на земята. При лизинга за покупка на земя процентът достига дори 100. Това е най-високият процент финансиране на пазара на земеделски кредити в момента. За фермера означава, че ако си е харесал даден парцел и договорената от него сума по сделката съвпадне с оценката на дружеството - компанията я купува вместо него, а клиентът започва да я изплаща на части. Погасителните планове се правят индивидуално спрямо възможностите на фермера като вноските се разсрочат до 10 години.

Дружеството прави оценката на земята много по-бързо, няма такса за разглеждане на документи и кандидатстване, което в крайна сметка улеснява процеса на финансиране. На практика фермерът не дължи нищо преди да е получил желаната сума по сметката си. И ако периодът за теглене на кредит през голяма финансираща институция е повече от месец, в „Агрион Финанс" може да приключи за няколко дни. Кредитите на дружеството са подходящи както за малки и средни фермери, които нямат възможност да осигурят необходимата кредитна история, така и по-големи производители, които са готови да купят цели земеделски стопанства. Компанията няма лимит на отпуснатото финансиране.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.