• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Първа в света: Италия въвежда изучаване на климатичните промени в училище

Първа в света: Италия въвежда изучаване на климатичните промени в училище

/КРОСС/ От следващата година Италия ще стане първата държава в света, която въвежда задължително изучаване на изменението на климата и мерките за устойчиво развитие, това заяви министърът на образованието Лоренцо Фиорамонти.

Депутатът от Движение 5 звезди е най-явният привърженик на зелените политики и беше критикуван от опозицията през септември за насърчаване на учениците да бягат от училище, за да участват в протести за климата.

В интервю в своя офис в Рим Фиорамонти каза, че във всички държавни училища се въвеждат 33 часа годишно, почти един час на учебна седмица, за проблемите на изменението на климата от началото на следващата учебна година през септември.

Много традиционни предмети, като география, математика и физика, също ще се изучават от гледна точка на устойчивото развитие, заяви министърът, бивш професор по икономика в Южноафриканския университет в Претория.

"Искам да направя италианската образователна система първата образователна система, която поставя средата и обществото в основата на всичко, което научаваме в училище", добави още той.

42-годишният Фиорамонти е автор на няколко книги, които твърдят, че брутният вътрешен продукт вече не трябва да се използва като основна мярка за икономическия успех на страните. Предложенията му за нови данъци върху самолетните билети, пластмасовите и сладките продукти за събиране на средства за образование бяха силно атакувани от критиците, които заявиха, че италианците вече са със свръхданъци.

След това той предизвика ярост от консерваторите, когато предложи да бъдат премахнати кръстове от италианските класни стаи, за да се създаде по-приобщаваща среда за нехристияните.

Въпреки критиките, правителственият бюджет за 2020 г., представен на парламента тази седмица, включва както данък върху пластмасата, така и нов данък върху сладките напитки.

"Бях осмиван от всички и получих отношение като към селския идиот. Но няколко месеца по-късно правителството използва две от тези предложения и ми се струва, че все повече хора са убедени, че това е пътят," каза Фиорамонти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.