• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Тодор Байчев : Политическият брак между ГЕРБ и ДПС дава своите отрочета

Тодор Байчев : Политическият брак между ГЕРБ и ДПС дава своите отрочета

/КРОСС/ „Политическият брак между ГЕРБ и ДПС дава своите отрочета. Първо опитаха да убият преференцията, сега и демокрацията." Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Тодор Байчев.Той изрази надежда здравият разум в парламента да надделее, въпреки прегръдката между ГЕРБ и ДПС. 'Вчера управляващите приеха държавните фирми да могат да финансират партиите. Как им звучи на хората, че АЕЦ Козлодуй, Топлофикация, болници ще могат да субсидират политическите сили?", попита Байчев, като призова да не се отваря кутията на Пандора- държавни фирми да финансират една партия.
„ Предложението за 1 лв субсидия беше внесено под предлог, че това е волята на 2.5 млн избиратели. Кой от тези граждани е гласувал да има обществено субсидиране за партиите? - Никой", коментира народният представител, като уточни, че управляващите и ДПС извиват ръце, за да се приеме един модел, който ще отвори вратата на корупцията. „Понеже управляващите не можаха да се преборят с корупцията и клиентелизма, решават да ги узаконят. Доган разказваше за обръчите от фирми и как раздава порциите.Тези обръчи от фирми ще се отблагодарят на този, който им раздава порциите", заяви Тодор Байчев, като подчерта, че отново се е видяло, че ГЕРБ и ДПС управляват заедно. "Ако фирмата, изградила пътя убиец при Своге, може да спонсорира партиите, няма да е морално, но ще бъде законно. Ще се върнем на поправката Артекс - вместо да раздават апартаменти, директно ще се дават пари под формата на дарение", завърши социалистът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.