• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Наши ученици спечелиха 5 медала от олимпиадата по физика в Израел

Наши ученици спечелиха 5 медала от олимпиадата по физика в Израел

/КРОСС/ С два сребърни и три бронзови медала се завърнаха българските ученици от Международната олимпиада по физика (МОФ), която се проведе в Тел Авив. Юбилейното 50-то издание на олимпиадата се проведе от 7 до 15 юли. В него се включиха участници от 80 държави от цял свят.

Състезателната част на МОФ се провежда в рамките на 2 дни в два кръга - теоретичен (3 задачи в няколко физични направления, за които са необходими 5 часа) и практически (една или две задачи също с 5-часова продължителност). Задачите традиционно се подготвят от страната домакин и се одобряват от международния борд.

И петимата участници в националния ни отбор завоюваха отличия. Сребърни медали спечелиха Георги Александров от 12 кл. и Иво Петров от 11 кл. на Софийската математическа гимназия (СМГ).

Бронзови отличия получиха Александър Проданов от 9 кл. на ППМГ-Казанлък, Владимира Иринчева от 12 кл. и Васил Николов от 10 кл., и двамата ученици в Първа частна математическа гимназия (ПЧМГ)-София.

Ръководители на отбора в престижната Международна олимпиада са проф. Мирослав Абрашев и гл. ас. Нено Тодоров, преподаватели във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски".

От 1967 г., до 2019 г. включително отборите по физика на България са спечелили общо 127 медала: 14 златни, 42 сребърни, 71 бронзови, както и 61 почетни грамоти.

През 1967 г. България, Полша, Чехословакия, Унгария и Румъния, учредяват Международната олимпиада по физика и България участва във всички издания на олимпиадата от тогава до днес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

polio

Добър ден, казвам се Патрова, аз съм гражданин на България. аз искам За да свидетелствам за добрия заемодател, който ми показа светлината, след като са били мамени от четири различни фалшиви кредитора в интернет, всички ми обещават заем, след като ме помолиха да платя много такси, които не произвеждат нищо и не дадоха никакви положителни резултати. Загубих много пари близо до 5000 евро. Един ден, докато сърфирах в интернет, се натъкнах на стария пост за друга жертва като мен, която получи заем от заеми на Джоу Луис, след като прочетох нейното свидетелство, реших просто дайте съдебен процес за последен път, подадох заявление по електронната поща и в рамките на 48 часа получих кредит от 18 000 евро. Не можех да повярвам на очите си, сега съм щастлив и богат отново и аз благодаря на Бог, че такива компании за заем като този все още съществуват на тези измами навсякъде по места, моля ви съветвам всички, които се нуждаят от заем, за да посетят техните имейл ,,, (joseluisloans@gmail.com,) те никога няма да се провалят ти и животът ти ще се промени, както и моят. Бързо се свържете с (joseluisloans@gmail.com) днес и вземете кредита си от тях. Останете безопасни и благословени/

15.07.2019 20:55:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.