• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Заради „Дизелгейт”: Арестуваха главния изпълнителен директор на „Ауди”

Заради „Дизелгейт”: Арестуваха главния изпълнителен директор на „Ауди”

/КРОСС/ Главният изпълнителен директор на германския автомобилен производител „Ауди” – Руперт Щадлер, е арестуван, съобщиха от компанията майка „Фолксваген”.

Той е най-високопоставеният служител, задържан до момента във връзка със скандала с вредните емисии „Дизелгейт”, който хвърли в криза „Фолксваген”. „Потвърждаваме, че г-н Щадлер е арестуван тази сутрин”, каза говорител на „Фолксваген”, цитиран от Би Би Си.

Прокуратурата в Мюнхен обяви, че главният изпълнителен директор е задържан заради опасенията, че може да попречи на провеждащото се разследване по скандала. Очаква се до сряда той да бъде разпитан.

Миналия месец компанията призна, че още 60 000 автомобила „Ауди” от моделите А6 и А7 с дизелови двигатели имат проблеми със софтуера за вредните емисии.

Тези коли са извън вече изтеглените 850 000 миналата година от дъщерната компания на „Фолксваген”, за които се оказа, че само част от тях се нуждаят от модификация.

Скандалът „Дизелгейт” избухна през септември 2015 г. „Фолксваген” призна, че близо 600 000 коли, продадени в САЩ, са оборудвани с устройства, които манипулират тестовете за вредните емисии.

Компанията обяви, че е инсталирала софтуер в 11 милиона дизелови коли в целия свят, който разбира кога се провеждат тестовете и намалява вредните емисии.

На практика при каране на пътя тяхното ниво би било значително по-високо – до 40 пъти повече от измерените стойности в лаборатория.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.