• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Атака" иска държавни пенсионни фондове с индивидуални партиди

"Атака" иска държавни пенсионни фондове с индивидуални партиди

София /КРОСС/ Парламентарната група на "Атака" ще гласува "въздържал се" на предложението на ГЕРБ за промени в Кодекса за социално осигуряване, които предизвикаха множество коментари, протест и разклащане на стабилността на кабинета "Борисов".
От партията са категорични, че промените се правят прибързано и е по-добре да бъдат решени след по-широки обсъждания, но е хубаво, че въпросът се повдига, за да научат хората повече за частните пенсионните фондове и това как те оперират с парите на гражданите.
Партията на Волен Сидеров настоява, че пенсионните фондове трябва да бъдат държавни и парите, които всеки българин плаща, трябва да влизат в индивидуални вноски, за да знае всеки българин какви пари е отделил за пенсия. "Практиката е ясна - световно доказано е, че тези частни пенсионни фондове са спекуланти. Примерите са от Аржентина, Чили и други", каза Десислав Чуколов на брифинг в кулоарите на парламента.
Всяка вноска, която е за пенсия, трябва да влиза в държавен фонд, а всеки българин да има индивидуална партида и да знае колко пари са се събрали, поиска Чуколов. Тези държавни пенсионни фондове да инвестират в българска икономика, а не в чужбина, иска "Атака". Чуколов обяви, че партията му ще внесе законодателни промени в тази посока.
Предложението на ГЕРБ Чуколов нарече "необмислено", но призна, че то "все пак отваря вратата" в посока на това да се заговори с какво се случва с парите на българите, отделени за пенсия. Не е редно да се прави подобна реформа, за ден и половина, посред нощите, добави неговия колега Николай Александров. Той обясни, че "Атака" ще предложи личните пенсионни фондове да могат да се онаследяват при инцидент.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

yes

19.12.2014 18:50:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.