• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Фонд на фондовете започва консултации за продукт за иновации и енергийна ефективност

Фонд на фондовете започва консултации за продукт за иновации и енергийна ефективност

/КРОСС/ Фонд на фондовете стартира провеждането на пазарни консултации във връзка с избора на партньори за изпълнение на финансов инструмент „Портфейлни гаранции с таван на загубите", финансиран със средства от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020 (ОПИК).
Целта на инструмента е да подкрепи отпускането на заеми и/или финансови лизинги, както на микро, малки и средни предприятия (МСП), така и на големи компании. Това следва да бъде постигнато, като Фондът предостави на съответните институции, които дават финансирането гаранции, покриващи евентуалните загуби от неплащане от страна на крайни получатели.
Прилагането на инструмента ще облекчи трудностите, изпитвани от предприятията при търсене на достъпно като цена финансиране, свързано с нивото на риск, на което ги определят банките, както и с невъзможността им да представят достатъчно обезпечения. В тази връзка, финансовия инструмент директно ще допринесе за подобряване на достъпа на целевите предприятия до външно финансиране при изгодни условия.
Кредитирането ще е насочено към фирми от почти всички сектори на икономиката, като ще акцентира в две стратегически за страната направления. Първото ще бъде насочено към проекти, свързани с иновации - Информационни и комуникационни технологии (ИКТ), фармация и биотехнологии, мехатроника, нано и чисти технологии, креативни и рекреативни индустрии. Втората цел на схемата ще е финансиране на проекти в сферата на енергийната ефективност. Ресурсът, предоставен от Фонда на фондовете ще позволи създаването на нов портфейл в размер на минимум от 685 милиона лева - съответно 293 млн. лв. за иновации и 392 млн. лв. за енергийна ефективност.
Пазарните консултации се провеждат от 26 март до 30 април 2019 г. (включително), като заинтересованите лица биха могли да изразят желанието си за участие в процеса до 25 април 2019 г. (включително) на следния телефонен номер: +3592 801 40 50 или на електронна поща: CPG_OPIC@FMFIB.BG
След приключване на пазарните консултации резултатите от тях ще бъдат обобщени и оповестени в доклад, който ще бъде публикуван на страницата на Фонд на фондовете.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.