• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Най-популярното състезание между шеф готвачи вече и у нас

Най-популярното състезание между шеф готвачи вече и у нас

/КРОСС/ Тази вечер е премиерният епизод на любимото състезание за професионални готвачи -„Железният готвач- Рицарски турнир" по кулинарния канал Food Network.

Iron Chef /"Железният готвач"/е японски телевизоннен формат- кулинарно състезание. Стартира в телевизия Фуджи, а премиерата му е била в далечната 1993 година.Излъчват се 309 епизода за 6 години. Поради големия интерес предаването е преведено на английски и се излъчва с огромен успех в САЩ и Канада.

В САЩ сериите се излъчват по телевизионните канали Food Network, Fine Living и Cooking Channel, собстеност на Scipps Nework,и които се разпространяват на петте континента.

Така постепенно кулинарното шоу завладява света.

Следва  „Железният готвач - Америка" - състезание между двама готвачи, които за 60 минути трябва да приготвят поне 5 ястия с определен вид продукти. Обикновено това са или много редки съставки, или много скъпи.

Малко забавна статистика за шоуто в Япония - в излъчените над 300 епизода са използвани близо 1500 трюфела, 4,6 кг черен хайвер, 84 парчета на перка от акула. Продуктите, с които са готвели готвачите, стрували над 7 милиона и 100 хиляди долара.

„Железният готвач- Рицарски турнир" е най-новата поредица на Food Network.

Водещ е Алтън Браун,който определя седмичните предизвикателства.

В журито ще видите също знаменитости в кулинарното изкуство като Джефри Закариан, Марк Форджион и Джада Де Лаурентис.

А състезателите трябва да сътворят удивителни ястия, за да си опитат късмета в Рицарския турнир.Накрая само един ще спечели титлата Iron Chef.

У нас предаването ще се излъчва по телевизионния канал Food Network от 17 януари всяка сряда от 22 часа. 

Кои са тайните съставки в кухнята на железните готвачи? Ще се изненадате колко са прости, а шеф готвачите правят с тях чудеса!

Шеф Деди: копър

Обожавам копъра. Смятам, че е многофункционаен. Можеш да го използваш за много ястия и то по различни начини. Може да е сладък или пикантен, с богати вкусове. Лук и копър можеш да сложиш на всяко ястие.

Шеф Сойер: артишок или карантия

Обичам тези два продукта. Едва ли има човек в САЩ, който да готви по-добре от мен карантията. Артишокът е като терапия за мен.

Шеф Арингтон: телешки стек Rib eye

Можеш да правиш толкова много неща с това месо- от бульона, през соса до сочните пържоли.

Шеф Грюнберг: яйцата

Яйцата могат да са ужасно капризни, но и толкова благодатни за приготвянето на ужасно много ястия и десерти.

Шеф Накаджима: суха риба

Морската храна е моята страст.

Шеф Изард: козе месо

Изненадващо, нали? Готви се трудно, но резултатът си струва!

Шеф Джулота: листа от лайм

Аз слагам листа от лайм на всяко ястие, което пригтвям в моя ресторант.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.