• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Лятно Ford Performance парти с рали шампиона Крум Дончев.

Лятно Ford Performance парти с рали шампиона Крум Дончев.

/КРОСС/Вчера вечерта в градината зад Народната библиотека емблематични спортни модели на Ford бяха представени пред медии, блогъри, клиенти и приятели на марката.

На лежерно лятно Ford Performance парти в центъра на столицата присъстващите видяха събрани за първи път на едно място атрактивните и пъргави Fiesta Red & Black Edition, спортния Focus ST и легендарния Mustang. Култовият спортен модел на Ford бе кулминацията на вечерта и бе докаран от четирикратния рали шампион на България и носител на Европейския рали трофей за 2014 г. Крум Дончев, който разказа на гостите как едно от първите представяния в Европа е именно в България. Четирите модела са най-новите представители в семейството спортни автомобили на марката. Динамиката и състезанията са дълбоко вкоренени в ДНК-то на Ford. Първият звезден миг от спортната слава на марката датира от преди 114 години, когато Хенри Форд побеждава Александър Уинтън - най-великия състезател на Америка. Година и половина по-късно основава компанията Ford Motor Company.

Иконата на Ford - Mustang - стъпва за пръв път официално на Стария континент в над 50-годишната си история, за радост на европейските си фенове. Предлага се с 5.0-литров V8 двигател с 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Специално за Европа е разработен и нов 2.3-литров бензинов агрегат от семейството EcoBoost с мощност 317 к.с. и 432 Нм въртящ момент, постигащ 0-100 км/ч за 5.8 секунди, който предлага по-голяма икономичност. Ford Mustang има над 9 000 появи по телевизията, в музикални клипове и видео игри и над 8 милиона харесвания във Фейсбук.

„Щастлив съм, че имах възможността и честта да представя за пръв път в България перлата на Ford, а именно легендарният Mustang в неговия 50-годишен юбилей. Този нов модел, който е и 6-та генерация Ford Mustang, излиза с доста подобрени показатели в двигателя, в трансмисията и спирачната система, което наистина дава едно уникално усещане за управление на суперспортен автомобил. Това, което истински ме грабна във Ford Mustang, е неговия уникален дизайн, който традиционно запазва всички свои дизайнерски линии през всички тези години.", сподели рали шампионът Крум Дончев.

С появата си за първи път пред публика на вчерашното Ford Performance парти реално стартира серията от активности по лансиране на модела в България. Това е едно от първите официални представяния в европейска страна. Българските фенове могат да очакват още множество интересни прояви в различни градове на страната и в социалните мрежи, при които иконата на Ford ще е в центъра на вниманието. Най-хубавото от Mustang тепърва предстои!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.