• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Франция ще се изправи срещу Португалия в големия финал на Евро 2016

Франция ще се изправи срещу Португалия в големия финал на Евро 2016

/КРОСС/ Франция победи Германия с 2:0 и се класира за финала на европейското първенство по футбол, на което страната е домакин. Героят на вечерта бе Антоан Гризман, който вкара и двата гола за тима на Дидие Дешан.

В битката за трофей „петлите" ще се изправят срещу Португалия, след като Роналдо и компания надвиха Уелс в другия полуфинал, също с 2:0.

На „Стад Велодром" в Марсилия и двата отбора играха открито и атакуваха.

В 7‘ минута Франция можеше да поведе. Гризман размени подавания с Матюиди, след което излезе на стрелкова позиция и отправи удар от около 15 метра, но Нойер плонжира и спаси.

Пет минути по-късно Германия отвърна на предизвикателството. Бундестимът организира опасна атака отдясно, при която Емре Джан се измъкна и подаде в наказателното поле, където Мюлер засече, но покрай целта.

Германия продължи с по-активните действия и в 14‘ минута Дракслер намери Джан, който стреля от границата на наказателното поле много близо до дясната греда, но Лорис бе на висота и изби.

В 21‘ минута главният съдия Никола Рицоли отхвърли претенциите на Бундестима за дузпа. Кроос проби през центъра, не успя да стреля и падна в наказателното поле след намеса на Погба и Юмтити. Повторенията показаха, че контактът е извън пеналта.

В 26‘ минута продължителна немска атака предизвика хаос в наказателното поле на французите. „Петлите" не можаха да избият и Швайнщайгер стреля много опасно към далечния ъгъл, но Лорис изби над гредата.

Бундестимът пое инициативата и притисна съперника си, но френският вратар Юго Лорис не спираше да показва високата си класа.

Противно на развоя на събитията до този момент Франция можеше да открие резултата в края на полувремето, когато пред Оливие Жиру се откри страхотен шанс. Той се измъкна малко след центъра, но се забави и в последния момент топката бе избита от краката му от Бенедикт Хьоведес.

Малко преди почивката, в добавеното време, Швайнщайгер игра умишлено с ръка в наказателното поле и съдията Рицоли посочи бялата точка - дузпа за Франция!

Зад топката застана Антоан Гризман...и реализира - 1:0 за "петлите".

Така те имаха гол аванс след първите 45 минути.

През втората част Германия опита да установи контрол над мача и да притисне съперника, търсейки изравнително попадение. Тимът на Дидие Дешан обаче се бранеше отлично.

В 72' минута Франция удвои преднината си и до голяма степен реши изхода от срещата. Автор на гола отново стана Антоан Гризман, който се възползва от грешка на стража Мануел Нойер и не сбърка - 2:0. Това бе шесто попадение за Гризман на Евро 2016.

До края на срещата Германия тръгна отчаяно напред, но така и не успя дори да намали резултата. Най-близо до целта бе Джошуа Кимих. В 74' минута поливалентният играч на Байерн (Мюнхен) стреля отлично с левия крак от дистанция. Топката обаче срещна гредата и излезе в аут.

В самия край на двубоя отново Кимих можеше да се разпише. Той засече с глава едно центриране отдясно, но Лорис демонстрира великолепен рефлекс и успя да избие.

Така Франция зарадва своята публика и в неделя ще се изправи срещу Португалия в големия финал на Евро 2016.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

FAKT

Екип на в.”Марица” 07-07-2016 (със съкрашения) # Франция и реферът детронираха Германия # Въпреки, че Италия болезнено загуби четвътфинала от Германия, Никола Рицоли бе назначен за рефер на полуфинала и приносът му за победата на Франция бе очеваден. В самия край на първото полувреме, при едно центриране от корнер на Гризман, Евра игра с глава и топката от непосредствена близост удари разперената ръка на Бастиян Швайнщайгер. Рицоли само това и чакаше и посочи бялата точка, а за да подплати решението си показа жълт картон на Швайнщайгер. Aко приемем, че все пак е имало дузпа, недоумение будят някои решения на Рицоли преди това. Италианският съдия не отсъди чист фаул на границата на пеналта за нарушение срещу Кроос и чиста дузпа за поваляне на Швайнщайгер от Пол Погба в малкия пеналт при центриране от корнер отляво. В същия този момент Блес Матюиди бе прегърнал през кръста Юлиан Дракслер, сякаш искаше да потанцуват кан-кан. Върхът на смеха от съдийството на Рицоли бе една ситуация в наказателното поле на Франция. Тогава защитник се уви като лиана около Томас Мюлер, след което се свлече на земята, без да бъде докоснат от германския нападател. Рицоли обаче отсъди фаул в нападение на Мюлер. Така на финала в Париж ще играят Франция и Португалия. Франция - след щедра съдийска помощ, а Португалия след само една победа в редовното време до момента . . . -=- # P.S. : А може би Никола Рицоли връща жеста на Жоаел Киню от 1994 на полуфинала Италия – България . . . -=

10.07.2016 13:36:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.