• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Френска медия: Оланд плати скъпо за отказа си да достави „Мистрал“ на Русия

Френска медия: Оланд плати скъпо за отказа си да достави „Мистрал“ на Русия

/КРОСС/ Оланд плати скъпо за обидата, която нанесе на руския президент Владимир Путин, пише френското издание Boulevard Voltaire, цитирано от ИноТВ.

„В крайна сметка сами по себе си тези кораби ще струват на Франция няколко милиарда евро, но за добрия социалист парите нямат значение, особено ако те миришат“, иронизира анализаторът на изданието.

Според информация на вестника, сега и Индия се е отказала от покупката на 126 френски изтребителя Dassault Rafale – договора, който така активно рекламираха от Елисейския дворец. Това означава, че Франция е загубила още 18 млрд. евро и тях ще ги получи не някой друг, а Русия, която е готова да продаде на Индия своите изтребители Су-30.

Авторът на статията задава въпроса, „намесен ли е Кремъл в разтрогването на договора между Франция и Индия“ и отбелязва, че за политическо-икономическото бедствие, което е претърпяла Франция, трябва да се търси вината единствено в правителството на Франсоа Оланд. Според журналиста, заради безсмислената антируска политика 500 френски предприятия са изгубили възможността да работят над скъпи поръчки.

В края на публикацията анализаторът припомня всички грешки на правителството на Оланд.

„Некомпетентността на Елисейския дворец е толкова голяма, че ще са необходими десетилетия, за да затвори този кладенец. Това е и проблемът с мюсюлманските имигранти, и нарушената система на френското правосъдие, и обърнатите показатели на безработицата, и некомпетентната социално-икономическа политика, която изведнъж ще погребе страната, и накрая, държавният дълг, който неминуемо води Франция към фалит по подобие на Гърция“, резюмира авторът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Май Русия елегантнно се освободи от ненужни скъпи вещи.

13.08.2015 08:51:56

Анонимен

На руските агресори никакъв гювеч

12.08.2015 18:32:56

франкофон

Все пак Оланд е член на коминтерна,а там не обичат да мислят в перспектива. По-добре да се действа импулсивно и англо-саксите да ги съветват отзади.

12.08.2015 16:02:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.