• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Френското правителство прокарва трудовата реформа въпреки парламента

Френското правителство прокарва трудовата реформа въпреки парламента

/КРОСС/Правителството на Франция има намерение да задейства чл. 49.3 от конституцията на страната, за да прокара през парламента законопроекта с реформата в трудовото законодателство, който предизвика сериозни брожения не само сред френските граждани, но и сред политическите партии.

Това заяви в речта си пред парламента премиерът на страната Мануел Валс. Обръщението му бе пряко предавано по новинарските канали на Франция.

Горната камара на парламента вече одобри законопроекта за реформата, но това стои под сериозен въпрос за долната камара. Макар и управляващите да разполагат с мнозинството, по въпроса за трудовата реформа в партията на Оланд има разкол. Задействането на чл. 49.3 ще позволи законопроекта да бъде наложен въпреки гласовете против.

"Правителството трябва да извърши реформата, от която се нуждае Франция. Това е законопроект, необходим за социалния прогрес", заяви Мануел Валс, който заяви и че „тази страна е прекалено свикнала с масовата безработица".

Законодателните промени, които бяха обявени по-рано тази година предизвикаха редица демонстрации на синдикати, младежки и политически организации.

Мерките улесняват наемането и уволняването на персонал и допускат увеличаване на 30-часовата работна седмица във Франция.

Според профсъюзите това ще доведе до срив в правата на работниците, а някои студентски и ученически организации виждат провал в създаването на „истински" работни места за младите.

Сериозните протести от няколко месеца насам срещу реформата в трудовото законодателство доведоха до сблъсъци с полицията, недостиг на горива, а и забрана на властите за провеждане на демонстрации по време на провеждането на Европейското първенство по футбол, което се провежда в страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.