• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Създадоха часовник, прогнозиращ смъртта

Създадоха часовник, прогнозиращ смъртта

/КРОСС/ Ако се питате дали водите здравословен начин на живот и дали навиците ви влияят благотворно или негативно върху организма, вече бихте могли да разчитате на точен като часовник уред, който изчислява степента на риска на всяко ваше действие.

Шведският изобретател Фредрик Колтинг създал часовника "Tikker", който освен всичко останало може да предсказва как ще се влошава здравословното ви състояние и дори още колко ви остава да живее, ако продължавате да водите този начин на живот.

Фредрик Колтинг категорично отрича неговото изобретение бъде наричано "Часовникът на Смъртта" и специално подчертава, че изобретението му би трябвало да се нарича "Часовникът на щастието". "Идеята ми е проста - да покажа на всеки колко време му остава на този свят, за да може да промени ежедневието си и да вземе максималното от живота" - споделя Фредрик Колтинг.

Принципът на работа на часовника е елементарен: собственикът на "Часовникът на щастието" попълва анкета, като подава информация за своето общо физическо и здравословно състояние - включително прекарани заболявания, наличие на алергии, дали има в рода си хора с диабет, рак, други наследствени болести. И разбира се най-важните въпроси за начина на живот - пуши ли, колко пие, колко спортува. Последния въпрос е какво е теглото и височината на собственика на часовника.

Фредрик Колтинг е категоричен, че идеята му изцяло е подчинена на идеята всеки от нас да живее по-добре и да се отнася отговорно към собствения си живот. Идеята за часовника му хрумнала, когато станал свидетел на смъртта на дядо си. Той бил страхотен човек, но не бил чужд на всички изкушения на живота и си отишъл в разцвета на силите тъкмо заради начиан си на живот - обичал да похапва повечко, пиел без мярка и пушел с удоволствие.

Самият Фредрик Колтинг също предупреждава, че времето на живота, което определя определя неговият часовник е символично и смисълът му е той да служи по-скоро като практическо напомняне за рисковете от използването на традиционните оправдания за нездравословните увлечения на хората - като "Веднъж се живее" и Carpe Diem! (Наслаждавай се на момента), пише Temadaily.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.