• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Новият областен на София: Обвиненията на Патриотите са неистини

Новият областен на София: Обвиненията на Патриотите са неистини

София /КРОСС/ С решение на Министерския съвет заместник-председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Веселин Пенев беше назначен за областен управител на София-град.
Патриотичният фронт няма друг полезен ход освен да оттегли подкрепата си за правителството, коментира след новината за назначението лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Пред БНР Веселин Пенев заяви, че притежава богат политически опит и много от твърденията за него нямат основание.
Пенев коментира и твърденията от страна на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, че Народна партия "Свобода и достойнство" е заплаха за националната сигурност и е свързана с изнасяне на информация към турското разузнаване:
Тази спирала на говорене на ръководителите на Патриотичния фронт няма да ги доведе до никакъв успешен край. Със свито сърце говоря по темата, защото знам, че това са поредните фойерверки, които касаят техния политическия имидж през теми, които нямат нищо общо с дневния ред на българското общество.
Той каза, че няма да се оправдава за обвинения, които звучат като фарс. Според него, ако Валери Симеонов е имал данни за подобни неща, е трябвало да отнесе фактите към съответните компетентни органи.
Във връзка с тезата, че подобни назначения са провокация, която е умишлено търсен аргумент от премиера Бойко Борисов да се разграничи от ПФ и да отхвърли подкрепата им, Веселин Пенев коментира:
Премиерът няма абсолютно никакви нагласи от това да подреди по най-добрия начин екип, с който да има възможността да се свършат изключително тежки промени, които трябва да бъдат направени.
Отнасям се с уважение към присъствието на Патриотичния фронт в политиката. Но на базата на повтарянето на едни и същи неистини... съветвам ги най-приятелски да търсят друг инструментариум, който да ги остави на полето на реалната политика с подкрепата, която оказаха на програмата на правителството, каза още Пенев.
Като областен управител той предвижда уплътняване на междуинституционалните взаимоотношения със Столичната община.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.