• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Зигмар Габриел: Американските политики противоречат на интересите на ЕС

Зигмар Габриел: Американските политики противоречат на интересите на ЕС

/КРОСС/ Международната общност се изправи пред сериозни препятствия в борбата с промените в климата, след като страните от Г-7 на срещата на върха в Сицилия не успяха да постигнат разбирателство по темата заради позицията на американския президент Доналд Тръмп

Това коментира германският външен министър Зигмар Габриел, предава ТАСС.

След срещата на Г-7 Тръмп обеща, че ще вземе решение за участието на САЩ в Парижкото споразумение за климата през тази седмица. В заключителната декларация от срещата се изтъква, че лидерите на шест от страните в Г-7 признават липсата на консенсус със САЩ по проблемите с климата.

Габриел посочи също така, че приносът на САЩ в международните усилия за преодоляване на причините за миграцията най-вероятно ще бъде незначителен.

Германският външен министър разкритикува оръжейната сделка между САЩ и Саудитска Арабия, изтъквайки, че тя не спомага за намаляване на напрежението в региона, напротив - това бил погрешен път.

Според него на света "са нужни нови инициативи по разоръжаване и контрол на въоръженията".

"Забраната за влизане в САЩ на мюсюлмани явно не е добра идея, що се отнася до усилията за помирение между религиите", посочи още първият германски дипломат.

Габриел подчерта, че действията на Тръмп били "отслабили" Запада, добавяйки, че "американските политики противоречат на интересите на ЕС".

"САЩ смятат, че налагането на националния интерес е по-важно от международния ред. Недалновидната политика на американското правителство противоречи на интересите на ЕС", заяви Габриел.

"Когато един държавен глава посещава една страна, в която правата на човека се нарушават, и не казва и думичка по този въпрос, а подписва договор за оръжия, когато той се съмнява във факта, че други хора страдат и дори умират заради климатичните промени, тогава аз мисля, че Западът е станал по-малък или по-слаб", заяви Габриел.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ми санкционирайте ги, ха ха ха...

30.05.2017 07:44:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.